ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Π. Φάληρο: Οι τελευταίες λέξεις του 45χρονου -Η διαμάχη για την Μύκονο & τα συμβόλαια θανάτου

δολοφονία-στο-π-φάληρο-οι-τελευταίες-λ-808053

Σε φιλικό του σπίτι φαίνεται ότι ήταν ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης χθες, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο.

Η ΕΛ.ΑΣ. πιστεύει ότι στην ενέδρα κατά του 45χρονου συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Οι δυο επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι υπήρχαν δυο ακόμη σε αυτοκίνητα, ως υποστήριξη. Ο εκτελεστής με το 45αρι πιστόλι, φαίνεται να βγήκε από αυτοκίνητο, αδειάζοντας, το όπλο του (περίπου 60 κάλυκες) με στόχο τον Μανώλη Καραγιάννη.

Μετά την δολοφονική επίθεση οι δράστες έφυγαν με μία μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει μία καθαρή εικόνα του ακάλυπτου εκτελεστή με το πολεμικό καλάσνικοφ, από κάμερα ασφαλείας, την ώρα που διαφεύγει με τον συνεργό του που οδηγεί μοτοσυκλέτα και ψάχνουν να τον ταυτοποιήσουν με υπόπτους από τις τράπεζες δεδομένων.

Τι ψέλλισε πριν πεθάνει

Ο Μανώλης Καραγιάννης (γνωστός ως «Καράφλας» ή «Σαμπρέλας») πριν ξεψυχήσει πρόλαβε να ψελλίσει σε όσους τον πλησίασαν «… γράψε ένα τηλέφωνο. Πάρε την Αμαλία».

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ερευνούν τον πιθανό συσχετισμό της δολοφονίας, με αυτή του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού της ΕΚΑΜ ξημερώματα της Πρωτομαγιάς στην Παλλήνη.

Η διαμάχη για την Μύκονο

Ο 45χρονος και ο 57χρονος συνταξιούχος της ΕΚΑΜ φέρεται να είχαν αιτία αντιπαράθεσης τη δολοφονία του Γιώργου Λίτσα ή «Μπούμπι», τον περασμένο Απρίλιο στους Αγίους Αναργύρους. Στην έρευνα της ΕΛΑΣ μπαίνει και το ζήτημα συμφερόντων στην προστασία μαγαζιών, μιας και πιθανολογείται ότι μπήκε «εμπόδιο» ο πρώην ΕΚΑΜίτης στα σχέδια του Μανώλη Καραγιάννη για προστασία και στη Μύκονο.

Ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ήταν υπεύθυνος ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας στο νησί των ανέμων, κάτι που δυσκόλευε τον Καραγιάννη να… ανοίξει δουλειές εκεί. Μάλιστα, ο πρώην ΕΚΑΜίτης με τον Λίτσα είχαν φιλικές σχέσεις και αυτό κινεί αρκετές υποψίες.

Επίσης, για τις Αρχές ο Καραγιάννης θεωρείται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Στεφανάκου στο Χαϊδάρι και δεν αποκλείεται η δολοφονία του να είναι αντίποινα.

Εγκέφαλος σπείρας εκτελεστών

Επιπροσθέτως, ο «Σαμπρέλας» ήταν εγκέφαλος σπείρας εκτελεστών συμβολαίων θανάτου. Στις 4 Ιανουαρίου 2017 στις φυλακές Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου είχε δεχθεί την δολοφονική επίθεση από δύο υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως συνεργοί του δράστη του αιματοκυλίσματος σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014, ενώ κατηγορήθηκαν και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου. Άλλωστε φέρεται να εκκρεμούσε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του 50.000 ευρώ το οποίο θα εκτελούσε Αλβανός με τον οποίο είχε παλαιότερα συνεργασία και τα… έσπασαν για συμφέροντα. Ο Καραγιάννης επίσης εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους έγκλειστους δράστες της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Πηγή:iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου