ΕΛΛΑΔΑ

To προσκλητήριο γάμου πρόδωσε τον Ρώσο έμπορο ναρκωτικών

to-προσκλητήριο-γάμου-πρόδωσε-τον-ρώσο-έ-811284

Το προσκλητήριο του γάμου του τον… πρόδωσε και έπεσε στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ.. Ο λόγος για έναν 43χρονο Ρώσο μεγαλέμπορο ναρκωτικών ο οποίος συνελήφθη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς στον υπερπολυτελή γάμο που είχε κάνει στη Γλυφάδα είχε χρησιμοποιήσει τα… πραγματικά του στοιχεία και όχι τα πλαστά, με τα οποία «κυκλοφορούσε», ελεύθερος κι… ωραίος. Ο δράστης, που συνήθιζε να ζει με «ακριβά γούστα», είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για πλαστογραφίες και σωματεμπορία, και εντοπίστηκε μαζί με τους «συνεργάτες», με τους οποίους διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς στα Νότια Προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Το κουβάρι της υπόθεσης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε και εξασφάλισε ο «Ελεύθερος Τύπος», άρχισε να ξετυλίγεται σταδιακά και βήμα- βήμα από τους άνδρες της Ασφάλειας των Νοτίων Προαστίων, όταν εντόπισαν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017 ένα ακριβό αυτοκίνητο στον τρίτο όροφο ενός ιδιωτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο πανάκριβο αυτοκίνητο απασχολούσε ως κλεμμένο από τον Ιούλιο του 2016. Οι αστυνομικοί όταν το εντόπισαν το έκαναν «φύλλο και φτερό» και βρήκαν… θησαυρό. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 24 αυτοσχέδιες νάιλον σακούλες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 κιλών και 970 γραμμαρίων, όπως επίσης και πέντε φυσσίγια πυροβόλου όπλου. Τα ευρήματα έκαναν τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση να θεωρήσουν πως «επρόκειτο για όχημα κάποιου εμπόρου, ο οποίος διοχετεύει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής».

Ο γάμος και η «εταιρεία» ενοικίασης αυτοκινήτων

Όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του οχήματος- βάσει της άδειας κυκλοφορίας που είχε στο εσωτερικό του- διαπίστωσαν πως επρόκειτο για κάποιον άνδρα που είχε πλαστογραφήσει την ταυτότητα, είχε κλέψει το όχημα και στη συνέχεια το είχε μετατρέψει σε «καβάτζα» ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, για αρκετούς μήνες δεν μπορούσαν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και κατ’ επέκταση να εντοπίσουν τον έμπορο που είχε κρύψει τα ναρκωτικά στον χώρο στάθμευσης. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να μεταφέρουν το όχημα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εκεί όπου άρχισαν να το ψάχνουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να συγκεντρώνουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Ένας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισε ένα προσκλητήριο γάμου, που είχε γίνει στη Γλυφάδα. Σε αυτό αναγραφόταν ένα γυναικείο όνομα και ένα αντίστοιχο ρωσικό που αφορούσε έναν άνδρα ο οποίος όταν ελέγχθηκε διαπιστώθηκε πως ήταν… παλιός γνώριμος των αρχών.

Ο 43χρονος Ρώσος, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, είχε στήσει ολόκληρη «φάμπρικα» που είχε επεκταθεί σε πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και Τραπεζών, μέσω των οποίων είχε καταφέρει να στήσει «επιχείρηση» ενοικίασης οχημάτων και να εντάξει στο δυναμικό της με τη χρήση πλαστών εγγράφων (διαβατήριο και ταυτότητες με στοιχεία άλλου προσώπου) που είχε καταρτίσει, συνολικά επτά οχήματα, τα οποία νοίκιαζε αποκομίζοντας κέρδος. Οι αστυνομικοί όταν ταυτοποίησαν τον Ρώσο μετά από μήνες άρχισαν να τον παρακολουθούν και εντόπισαν και τους συνεργούς του πριν τους περάσουν χειροπέδες.

Οι πλαστογραφίες και τα δάνεια του κατηγορούμενου από τις Τράπεζες

Ταυτόχρονα με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ο 43χρονος κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε πάρει αρκετά… δάνεια από τράπεζες και κινούταν χωρίς να τον ενοχλεί κανείς με «ασφάλεια» και «καθαρά» στοιχεία. «Στην ουσία επρόκειτο για κάποιον ξένο έμπορο ναρκωτικών ουσιών που είχε… ταλέντο στην πλαστογραφία και είχε καταφέρει να φτιάξει έναν καινούριο χαρακτήρα, να εμφανίζεται ως νόμιμος και επιχειρηματίας με πλαστά στοιχεία σε τράπεζες αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας φυσικά στοιχεία άλλου ανθρώπου, από ταυτότητες που είχε καταφέρει είτε να ‘’ αγοράσει’’ είτε να δημιουργήσει ο ίδιος», επισημαίνουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αστυνομικές πηγές από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, που χειρίστηκε την υπόθεση για αρκετούς μήνες. Οι αστυνομικοί εκτός από το όχημα καβάτζα, εντόπισαν ακόμη ένα πολυτελές αυτοκίνητο στον ίδιο χώρο στάθμευσης, το οποίο χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών με πλαστά στοιχεία, για να κυκλοφορεί με άνεση όπου ήθελε. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το συγκεκριμένο όχημα είχε… κλαπεί από τον Μάιο του 2016 από την περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Μαζί με τον 43χρονο συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, ένας Αλβανός και ένας Ρώσος, που λειτουργούσαν υπό τις εντολές του δράστη, είτε για την παραλαβή και την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, είτε για την περαιτέρω διακίνησή τους σε χρήστες- διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμοίραζαν τις ποσότητες ουσιών.

Οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τους δράστες και άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι του Ρώσου στο Ελληνικό αλλά και το υπερπολυτελές του τζιπ και εκεί εντόπισαν χασίς, 10.822 δολάρια Η.Π.Α., 1705 ευρώ και 1605 Ρωσικά Ρούβλια. Ταυτόχρονα, εντόπισαν 23 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, δύο γεμιστήρες αλλά και πλήθος φορητών ασυρμάτων και ηλεκτρονικών συσκευών ανίχνευσης ραδιοσυχνοτήτων και τέσσερα μαχαίρια στρατιωτικού τύπου.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται καθώς έχει ταυτοποιηθεί και μία 27χρονη Αλβανίδα, η οποία αναζητείται, ενώ έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί από πού προέρχονταν τα ναρκωτικά, τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. διακινούσαν οι δράστες στην πρωτεύουσα και είχαν φέρει από κάποια χώρα του εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου