ΕΛΛΑΔΑ

Επαιζαν παράνομο στοίχημα σε μαγαζί ειδών κινητής τηλεφωνίας

επαιζαν-παράνομο-στοίχημα-σε-μαγαζί-ε-811479

Οι πελάτες ενός καταστήματος ειδών κινητής τηλεφωνίας σε περιοχή της Πέλλας, μπορούσαν να δοκιμάζουν σε εμφανές σημείο τις συσκευές που τους ενδιέφεραν. Πιο μέσα, όμως, υπήρχε ένας άλλος ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου οι πιο «μυημένοι» πόνταραν στο… παράνομο στοίχημα!

Εκεί λειτουργούσαν τέσσερις υπολογιστές, μέσω των οποίων μπορούσαν να μπουν σε στοιχηματική ιστοσελίδα με κωδικούς που τους διέθεταν ο 49χρονος υπεύθυνος του καταστήματος και ένας 20χρονος υπάλληλος, οι οποίοι την χειρίζονταν μέσω κεντρικού υπολογιστή. Μάλιστα, πωλούσαν και προπληρωμένες κάρτες διαφόρων ποσών για να χρησιμοποιούνται στα πονταρίσματα και εισέπρατταν μέρος του στοιχηματικού τζίρου.

Η παράνομη δραστηριότητά τους έφτασε στα αυτιά των αστυνομικών της Ασφάλειας Έδεσσας, οι οποίοι έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο κατάστημα και κατέσχεσαν τους υπολογιστές, τον server, ένα πολυμηχάνημα όπου τυπώνονταν οι αποδείξεις στοιχημάτων, 23 προπληρωμένες κάρτες, αποδείξεις και σημειώσεις στοιχημάτων αλλά και όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο.

Ο υπεύθυνος και ο υπάλληλος συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, ενώ αναζητείται με την ίδια κατηγορία η 74χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος που απουσίαζε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου