ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήρια για τη «Μακεδονία» σε Σύνταγμα και Φλώρινα

συλλαλητήρια-για-τη-μακεδονία-σε-σύ-815805

Με συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Πισοδέρι Φλώρινας, κορυφώνονται -σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή- οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», κατά της συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που μέσα στη βουλή θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, διαδηλωτές αναμένεται να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στην αυριανή υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, στις Πρέσπες και τη εκχώρηση της «Μακεδονίας».

Οι διοργανωτές έκαναν γνωστό πως από το πρωί του Σαββάτου, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση του κόσμου μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που θα κορυφωθεί νωρίς το απόγευμα. Κεντρικό moto της διαδήλωσης είναι: «Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι;».

Στο Πισοδέρι την Κυριακή το συλλαλητήριο

Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου