ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση: Συνέλαβαν φίλο του Μαζιώτη

επίθεση-στην-ελληνοαμερικανική-ενωσ-817288

Γνωστός αντιεξουσιαστής, φίλος του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης σε σχέση με την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που διέμενε η 23χρονη που συνελήφθη για την επίθεση μαζί με έναν 26χρονο. Στο σπίτι βρέθηκαν όπλο, φυσίγγια, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κουκούλες full face.

Το πιστόλι μάρκας GLOCK, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι της νεαρής κοπέλας και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι δύο νέοι συνελήφθησαν, λίγο μετά την επίθεση στα γραφεία της Ένωσης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Μπενάκη στα Εξάρχεια, έχοντας στην κατοχή τους μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face , ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Στη συνέχεια στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων εξερεύνησαν λεπτομερώς το διαμέρισμα της 23χρονης, και αυτό του 26χρονου, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν στην οικία της νεαρής ένα πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., συμμετέχουν στις δράσεις ομάδας, ηγετικό μέλος της οποίας είναι γνωστός αντιεξουσιαστής, επιστήθιος φίλος του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής τους στην δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε κάνει κατάληψη τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, συμμετείχε στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα μέλη της έχουν προβεί και σε άλλες ακτιβιστικές δράσεις. Η 23χρονη γυναίκα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διατηρεί προσωπική σχέση με τον φερόμενο «αρχηγό» και έχει προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, από το υλικό καμερών ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος ήταν αυτός που έσπασε την γυάλινη είσοδο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετέχοντας στην ομάδα των περίπου 10 ατόμων που προέβησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ επιτέθηκε και σε υπάλληλο τραυματίζοντάς τον ελαφρά αποσπώντας του το τσαντάκι. Ο 26χρονος είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι μετά από συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προηγηθεί και επίθεση στα γραφεία της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοκατοχή, οπλοφορία οπλοχρησία από κοινού, παράνομη βία από κοινού, ληστεία από κοινού (κακούργημα), απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σύλληψης δύο τουλάχιστον εκ των δραστών της επίθεσης έσωσαν το γόητρο της ΕΛ.ΑΣ. και απάντησαν στην δυσαρέσκεια της Αμερικανικής Πρεσβείας, η οποία ζητούσε την προστασία των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προτρέποντας τις διωκτικές αρχές να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου