ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κομπίνα με εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών για νόθευση καυσίμων

μεγάλη-κομπίνα-με-εισαγωγή-από-τη-βουλ-818231

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 43.000 λίτρα χημικών διαλυτών και 25.000 ευρώ

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα, 3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν φορτηγό που είχε εισέλθει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και με προπομπό έτερο Ι.Χ. επιβατηγό κατέληξε σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αποθήκη και το φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας χιλίων 1.000 λίτρων η καθεμία, οι οποίες περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών.

Επίσης κατασχέθηκαν το φορτηγό, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, περονοφόρο όχημα, 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα καθώς και πλήθος εγγράφων.

Υπολογίζεται ότι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών ανέρχονται σε 43.063 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή 44χρονης ημεδαπής, η οποία είναι ενοικιάστρια της εν λόγω αποθήκης και διαχειρίστρια πρατηρίου καυσίμων σε περιοχή της Αττικής.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, με τη συνεργασία κλιμάκιου του Β΄ Τελωνείου Πειραιά και της Διεύθυνσης Ελέγχου και Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο εν λόγω πρατήριο καυσίμων, διαπιστώθηκε να λειτουργεί χωρίς άδεια και οι δεξαμενές του να περιέχουν νοθευμένα καύσιμα.

Δείγμα του περιεχομένου των δεξαμενών θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια χημική υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ για της παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή κυρώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου