ΕΛΛΑΔΑ

Aυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία

aυξημένα-μέτρα-ασφαλείας-στο-αιγαίο-αν-821245

Σε επιπλέον μέτρα επιφυλακής προχωρά η Άγκυρα στο Αιγαίο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και ο ανταποκριτής του στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, επικαλούμενος δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

Eιδικότερα, η Άγκυρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι αλλά και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων (SAT) καταστροφών οι οποίοι δύναται να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη αποστολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ίδια στιγμή γίνονται έλεγχοι από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Η εντολή δόθηκε, όπως σημειώνει το πρακτορείο λόγω της αυξημένης έντασης στο Αιγαίο και «προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή προκλητική ενέργεια από την Ελλάδα». Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται από την τουρκική πλευρά λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 24ης Ιουνίου, ενώ μόλις χθες Αθήνα και Άγκυρα είχαν άλλον έναν γύρο ρητορικής αντιπαράθεσης με εκατέρωθεν μηνύματα.

Το βράδυ της Τετάρτης, σε προεκλογική του ομιλία στο οικονομικό επιμελητήριο της Άγκυρας, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν χαρακτήρισε την Ελλάδα «χρεοκοποημένη» και «τελειωμένη», χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους δρόμους στη χώρα μας. «Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντας τους; Δείτε τους δρόμους και δείτε πώς είναι», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε την Πέμπτη και ο Μπεζίρ Μποζντάγ για το θέμα της απελευθέρωσης των 8: «Η Ελλάδα εντός των συνόρων έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις και εμείς όμως έχουμε να κατπολεμάμε την τρομοκρατία. Η Τουρκία σημειώνει αυτή τη στάση τη Ελλάδας. Το θέμα δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ» σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου