ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα γεωργιανών μαφιόζων η γιαγιά γνωστού μπασκετμπολίστα

θύμα-γεωργιανών-μαφιόζων-η-γιαγιά-γνω-821578

Η γιαγιά του γνωστού μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Γιώργου Πρίντεζη ήταν θύμα ενός ακόμη «υποκαταστήματος» των «Vor V Zakone» (Κλέφτες εντός Νόμου), μελών της γνωστής γεωργιανής μαφίας. Οι «μαφιόζοι» διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο σπίτι της στο Άγιο Δημήτριο στις 16 Μαρτίου 2018.

Είχαν ακινητοποιήσει και δέσει την ίδια και την… Γεωργιανή βοηθό, την είχαν κακοποιήσει προκειμένου να τους αποκαλύψει που έκρυβε χρήματα και κοσμήματα, ενώ ευτυχώς δεν είχαν πειράξει τον κατάκοιτο σύζυγό της. Οι δράστες είχαν αποσπάσει χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Η ηλικιωμένη και η οικιακή βοηθός κατάφεραν να αποδεσμευτούν αρκετή ώρα αργότερα. Μία ακόμη βίαιη ληστεία, κατά την οποία είχαν χτυπήσει το ηλικιωμένο θύμα τους είχε σημειωθεί στο Χαλάνδρι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας συνέλαβαν πέντε μέλη της σκληρής γεωργιανής μαφίας, 28, 36, 41, 42 και 43 ετών, σε Αγίους Αναργύρους και Εξάρχεια, ενώ ο 48χρονος VOR (Αρχηγός) κατάφερε να διαφύγει στην Ισπανία, όπου και εκεί διώκεται για παρόμοια αδικήματα. Μία λεπτομέρεια είναι το γεγονός πως όταν ένας VOR, συλληφθεί από αστυνομικές αρχές και ερωτηθεί αν είναι VOR, σε περίπτωση που αρνηθεί χάνει τον… τίτλο του!

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί οι δύο ληστείες σε Άγιο Δημήτριο και Χαλάνδρι καθώς και 9 διαρρήξεις σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Παγκράτι, Κολωνό και Χαλάνδρι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες επιπλέον περιπτώσεις.

Ο καταζητούμενος 48χρονος VOR, στο παρελθόν είχε διαπράξει ληστείες σε σπίτια και δεν είχε διστάσει να κάψει τα θύματά του με ηλεκτρικό σίδερο! Συμμετείχε στις επιθέσεις, έδινε εντολές και έχαιρε απόλυτου σεβασμού των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι ήταν κακοποιοί επιπέδου «δρόμου» (street level criminals). Τα κλοπιμαία τα πωλούσαν αμέσως σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός πως η δράστες φορούσαν ρούχα τα οποία ήταν… εναρμονισμένα με τα οικονομικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της περιοχής που δρούσαν.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια των κλοπών τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης επιτηρούσαν εξωτερικά την οικία, ενώ άλλο μέλος που βρισκόταν στο εσωτερικό της, συνομιλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο με τους «τσιλιαδόρους» για να έχει άμεση ενημέρωση αν πλησίαζε κάποιος από τους ενοίκους ή τις αστυνομικές Αρχές. Από τα σπίτια αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, χρυσαφικά, ασημικά, ρολόγια, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων έστελναν σε χώρες του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες δεν εργάζονταν και δεν είχαν άλλο τρόπο βιοπορισμού, πλην της παράνομης δραστηριότητας τους.

Βρέθηκαν και κατασχεθήκαν, πλήθος κοσμημάτων και ασημικών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλεφωνά, φωτογραφικές μηχανές και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ συρροή, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της αντίστασης, καθώς και παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου