ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 40χρονου για τον φόνο της 13χρονης στην Άμφισσα

σύλληψη-40χρονου-για-τον-φόνο-της-13χρονη-822081

Συνελήφθη 40χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης στην Αμφισσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος είχε πάει στον καταυλισμό στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 34χρονο κρεοπώλη – δράστη και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Ο άντρας έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της ασφάλειας Αμφισσας – Δελφών το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου φυσικού αυτουργού. Εκτιμάται πως ο 40χρονος αλλοδαπός θα δώσει στοιχεία για το που μπορεί να κρύβεται ο δολοφόνος του παιδιού.

Κηδεύτηκε η 13χρονη

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Άμφισσα, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή μίας 13χρονης, που σύμφωνα με τους κατοίκους έχει τουλάχιστον δυόμιση δεκαετίες να συμβεί στην περιοχή.

Το πρωί της Τρίτης έγινε μέσα σε κλίμα οργής και οδύνης η κηδεία της 13χρονης που έπεσε νεκρή τη Δευτέρα από τα πυρά του επιχειρηματία.

Αμέσως μετά οι Ρομά προχώρησαν σε διαμαρτυρία, αποκλείοντας τον δρόμο μέχρι τον καταυλισμό και έκαψαν λάστιχα, ζητώντας την άμεση σύλληψη του δράστη.

Συγκέντρωση Ρομά στην πλατεία

Τεταμένη ήταν χθες το βράδυ η κατάσταση στην Άμφισσα. Εξαγριωμένοι Ρομά κρατώντας ξύλα και ρόπαλα στα χέρια συγκεντρώθηκαν για περίπου μισή ώρα στην κεντρική πλατεία διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό και τον άδικο χαμό της 13χρονης.

Όπως αναφέρει το Σταρ Κεντρικής Ελλάδος, απαιτούν δικαιοσύνη και την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου φερόμενου δράστη. Απειλούν να πάρουν όπως λένε και εκείνοι το νόμο στα χέρια τους.

Οι ΡΟΜΑ αποχώρησαν χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ματαιώθηκε η συγκέντρωση κατοίκων της Άμφισσας.

Τι λέει ο επικεφαλής του καταυλισμού

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στην Άμφισσα. “Πήρε μόνος του τον νόμο στα χέρια του. Στα είκοσι μέτρα έγινε ο πυροβολισμός”, δήλωσε για το αιματηρό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 13χρονη Ρομά το βράδυ της Δευτέρας μέσα στον καταυλισμό.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των Ρομά, περιγράφοντας τις στιγμές πριν τους πυροβολισμούς:

“Τον σταμάτησε κάποιος δικός μας και του είπε να μην τρέχει γιατί παίζουν τα παιδιά”, και συνέχισε:

“Έριχνε όπου έβρισκε. Έριξε δύο φορές”. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπήρξε κλοπή στο σπίτι ή στην επιχείρησή του από Ρομά: “Τον ξέραμε πολύ καλά. Δεν έγινε κλοπή στο σπίτι του από εμάς. Αν κάνουν δύο τη δουλειά, δεν θα την πληρώσουν 30 άτομα”. “Δεν θα γίνουν επεισόδια μετά την κηδεία”, κατέληξε.

Μητέρα 13χρονης: Ζητώ δικαίωση, είδα ότι αυτός τη σκότωσε

Η μητέρα της μικρής συγκλονισμένη από την απροσδόκητη απώλεια, μίλησε στην εκπομπή TatianaLive του “Ε”¨για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο φερόμενος ως δράστης πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του έξω από τον καταυλισμό. Ρομά του έκαναν παρατήρηση καθώς εκεί περνούν και παίζουν παιδιά και υπήρχε κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αντέδρασε και αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Κάποιοι Ρομά τότε φέρονται να χειροδίκησαν εναντίον του. Εκείνος εξοργισμένος έφυγε και επέστρεψε με το όπλο του. Ο 34χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές. Η μια σφαίρα τραυμάτισε έναν 35χρονο στο πόδι. Η άλλη βρήκε την μικρή Γιαννούλα και τη σκότωσε.

«Χόρευε η κόρη μου, εγώ ήμουν απέναντι και άκουσα τον πυροβολισμό. Βλέπω την κόρη μου κάτω. Μου σκότωσε την κόρη αυτός, σηκώθηκε κι έφυγε. Τον είδα ότι ήταν αυτός. Μου σκότωσε το μωρό, εγώ έσπασα το σπίτι του, εγώ έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητό του. Σκότωσε την κόρη μου. Ήταν κι άλλα παιδιά που χόρευαν εδώ. Δεν πρόλαβε να φύγει το κορίτσι μου. Εγώ τη σήκωσα από κάτω…» λέει η μητέρα της 13χρονης στην εκπομπή Tatiana Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στο Epsilon.

«Ζητάω δικαίωση. Η κόρη μου έφυγε. Αυτός να σαπίσει στη φυλακή, να κλειστεί όλα τα χρόνια μέσα. Πέθανε σαν ένα αρνί, έτσι πετάχτηκε το αίμα της… εγώ την πήγα στο νοσοκομείο, ήταν γεμάτη αίματα, το κορίτσι μου ήταν “σβησμένο”» συνεχίζει η μητέρα της 13χρονης κοπέλας στη συγκλονιστική της μαρτυρία. «Σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος» καταλήγει η μητέρα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου