ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωσαν στις φυλακές Κορυδαλλού τον βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρο

μαχαίρωσαν-στις-φυλακές-κορυδαλλού-τ-822427

Μαχαιρώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ο 49χρόνος βαρυποινίτης Ιωάννης Σκαφτούρος, γνωστός στην «πιάτσα», ως «Θείος Τζο», ο οποίος έχει καταδικαστεί ως μέλος του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», για συμμετοχή στο κύκλωμα των μπράβων, κ.λπ.

Ο Ιωάννης Σκαφτούρος μαχαιρώθηκε στο πόδι και βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, εκτός κινδύνου.

Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το εν λόγω περιστατικό.
Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που εκδίκασε την υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο μεταξύ άλλων αποδίδεται η κινηματογραφική απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2009 και η δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, είχαν καταδικαστεί μεταξύ των άλλων ο γνωστός Παναγιώτης Βλαστός και ο Ιωάννης Σκαφτούρος.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Ιωάννης Σκαφτούρος, έγκλειστοι ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα, καταδικάστηκαν σε ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο είναι οι ηθικοί αυτουργοί τόσο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου όσο και της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου.

Για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου οι δικαστές έκριναν ότι οι Βλαστός και Σκαφτούρος συντόνιζαν μέσα από τις φυλακές τις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης. Και μαζί με τους με τους Απόστολο Πετράκη και Χαράλαμπο Μουστάκα σχεδίασαν και εκτέλεσαν την απαγωγή.

Το δικαστήριο απέδωσε το ρόλο του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου, το 2008 στο Γαλάτσι, στον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη με συνεργό του τον Γιώργο Κατσαγάννη, ενώ έκρινε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι 17 από τους 18 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι Βασίλης Στεφανάκος, Γιώργος Τρομπούκης , Ιωάννα Χήρα, Ιωάννης Θώδης, Πολυτίμη Γεώργα κ.ά

Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι οι εξής:
• Παναγιώτης Βλαστός, δύο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών.
• Ιωάννης Σκαφτούρος, δύο φορές ισόβια και επιπλέον 46 χρόνια και 24 μήνες.
• Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 24 χρόνια και 24 μήνες.
• Γιώργος Κατσαγάννης, ισόβια και 29 χρόνια και 6 μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου