ΕΛΛΑΔΑ

48ωρο λουκέτο στο «Βαρούλκο»: Η ανακοίνωση από το εστιατόριο

48ωρο-λουκέτο-στο-βαρούλκο-η-ανακοίνω-824365

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρόκειται να βάλει «λουκέτο» για 48 ώρες στο γνωστό εστιατόριο «Βαρούλκο», του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου, το οποίο βρίσκεται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή, την Πέμπτη το βράδυ έγινε έλεγχος στο και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν και να ελέγχεται μία ταμειακή μηχανή.

«Δεν έγινε καμία παράβαση» απαντά το γνωστό εστιατόριο

«Δεν έγινε καμία παράβαση» απαντούν από το γνωστό εστιατόριο σε επικοινωνία που είχε μαζί τους στο star.gr.

Όπως τονίζουν, ο έλεγχος που επικαλείται η ΑΑΔΕ έγινε την Πέμπτη το βράδυ και αφορούσε ένα γκρουπ από Κινέζους, με το «Βαρούλκο» να ισχυρίζεται ότι οι ελεγκτές έδωσαν αυθαίρετη ερμηνεία στα γεγονότα.

«Η σάλα ήταν γεμάτη από κόσμο ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Όλες οι αποδείξεις ήταν εντάξει. Το θέμα με αυτό το γκρουπ προέκυψε όταν άρχισαν να αποχωρούν διότι ήρθαν οι ελεγκτές και ζήτησαν να δουν το τιμολόγιο» τονίζουν από το γνωστό εστιατόριο.

Όπως εξηγούν, στα γκρουπ ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα από έναν υπεύθυνο, αφού γίνει μια «σούμα» του τελικού ποσού, βάσει του συμφωνημένου μενού που υπάρχει και των όποιων έξτρα καταναλώσεων που έχουν γίνει.

«Αδιανόητο να μιλάμε για φοροδιαφυγή»

«Την ώρα που γινόταν ο έλεγχος της κατανάλωσης με τον υπεύθυνο του γκρουπ, για να βγει το τελικό ποσό, να κοπεί το τιμολόγιο και να γίνει η εξόφληση, μπήκαν οι ελεγκτές και βεβαίωσαν την… “παράβαση”. Τους εξηγήσαμε αλλά δεν μας άκουγαν» λένε από το «Βαρούλκο». Όπως τονίζουν, στην ίδια εταιρεία έχουν κόψει πολύ πρόσφατα πέντε τιμολόγια και «όλα με τον ίδιο τρόπο, νόμιμα και καθαρά».

«Με τον κοινό νου να το δει κανείς: έχουν κοπεί εκείνο το βράδυ 50 αποδείξεις , για ποιο λόγο να μην κοπεί μία ακόμη; Εξάλλου, το “Βαρούλκο” έχει δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους στην περιοχή – μιλάμε για δεκάδες ελέγχους – και δεν έχει βρεθεί ποτέ κάτι μεμπτό. Δεν ακούγεται περίεργο το όλο θέμα και αυτή η “βιασύνη” των ελεγκτών; Αν δει κανείς τι ποσά πληρώνουμε σε ΦΠΑ, είναι αδιανόητο να μιλάμε για φοροδιαφυγή» επισημαίνουν από το γνωστό εστιατόριο.

Όπως ενημερώθηκε το star.gr, στο «Βαρούλκο» βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι ο δικηγόρος του εστιατορίου για να μην μπει το «λουκέτο», που θεωρούν ότι είναι άδικο και στηρίζεται σε αναληθή στοιχεία.

«Το χειρότερο απ’ όλα είναι η απαράδεκτη δυσφήμιση που υπομένουμε από το “λάθος”, την “αστοχία” – όπως θέλει ας το πει κανείς – κάποιων ελεγκτών απέναντι σε μία επιχείρηση που ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα» δηλώνουν.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης:

«Η εταιρική οικογένεια του Βαρούλκου προφανώς και θα προσφύγει ενάντια σε αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νομικό δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της».

ΠΗΓΗ: star.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου