ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν κάρτα ανάληψης από αυτοκίνητο και έκαναν αγορές

έκλεψαν-κάρτα-ανάληψης-από-αυτοκίνητ-826371

Τουλάχιστον τρεις φορές επιχείρησαν να κάνουν αγορές στην περιοχή της Άρτας τρεις νεαροί Έλληνες με μια τραπεζική κάρτα που είχαν κλέψει από το αυτοκίνητο της νόμιμης κατόχου της στην κοινότητα Στεφάνη της Πρέβεζας, πριν συλληφθούν στην Άρτα το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δράστες ηλικίας 24, 20 και 24 χρόνων διέρρηξαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο μιας 40χρονης και άρπαξαν από μέσα ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε το κινητό της, την επίμαχη κάρτα ανάληψης και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο και πήγαν σε ένα κατάστημα, όπου χρησιμοποίησαν την κλεμμένη κάρτα για να αγοράσουν προϊόντα αξίας 21 ευρώ. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν και σε άλλα δυο καταστήματα, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν τις συναλλαγές γιατί κατάλαβαν ότι η κάρτα δεν τους ανήκε και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή, αλλά η κινητοποίηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πρέβεζας και Άρτας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην εθνική οδό Άρτας – Ιωαννίνων και να συλληφθούν. Στην Ασφάλεια Πρέβεζας που διενεργεί προανάκριση, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπής.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου