ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ματαιώθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με το Ιράν

ματαιώθηκε-το-φιλικό-της-εθνικής-ελλά-792

Δεν γίνεται τελικά το διεθνές φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με το Ιράν στην Κωνσταντινούπολη. Επρόκειτο να γίνει στις 2 Ιουνίου.

Δεν γίνεται τελικά το διεθνές φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με το Ιράν στην Κωνσταντινούπολη. Επρόκειτο να γίνει στις 2 Ιουνίου.

Το παρασκήνιο της ματαίωσης είνα ιπολύ πλούσιο και φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό η εταιρία που είχε κλείσει το φιλικό και είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η ελληνική ομοσπονδία θα έπαιζε στις 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στο Ιράν και από το φιλικό αυτό υπολογιζόταν ότι θα είχε έσοδα περί τις 230 χιλιάδες ευρώ.

Ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις και πριν συμφωνηθεί οριστικά το φιλικό, προέκυψε το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων φαντάρων από τους Τούρκους. Με απόφαση του Βαγγέλη Γραμμένου τότε, η ΕΠΟ ενημέρωσε την ομοσπονδία του Ιράν ότι μετά από όσα συνέβησαν, η ελληνική πλευρά δεν δέχεται να αγωνιστεί σε τουρκικό έδαφος.

Όμως, για να μην ματαιωθεί τελείως το φιλικό και με τον κίνδυνο να υπάρξει κάποια καταγγελία στην FIFA, η ΕΠΟ πρότεινε να γίνει το φιλικό στην Αθήνα.

Όταν έγινε γνωστό πως η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να πάει στην Τουρκία και είπε να γίνει το ματς στην Αθήνα, η εταιρία που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει το φιλικό άλλαξε τους όρους. Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ όχι απλά δεν θα είχε το παραμικρό έσοδο από το παιχνίδι, αλλά θα της στοίχιζε η διεξαγωγή του και περί τις 200 χιλιάδες ευρώ!

Παράλληλα, οι Ιρανοί ζητούσαν είτε να τους παραχωρηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ματς, είτε (αν δεν γίνει το πρώτο) κατά την μετάδοσή του αγώνα στο Ιράν να μην προβληθούν οι χορηγοί της Εθνικής Ελλάδας (στοιχηματικές εταιρίες και αλκοολούχα ποτά). Φυσικά, ούτε το ένα, ούτε το άλλο μπορούσαν να γίνουν.

Έτσι, η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να μην γίνει το φιλικό αφού δεν υπήρχε συμφωνία στους οικονομικούς όρους.

Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό, ήταν μια επιστολή που απέστειλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν στον Βαγγέλη Γραμμένο, με την οποία εκφράζει την έκπληξή της που μαθαίνει από ΜΜΕ για την ματαίωση του φιλικού και χαρακτηρίζει την είδησή αυτή «σοκαριστική και απίστευτη».

Επικαλείται, μάλιστα, συνομιλίες της ιρανικής ομοσπονδίας με τονΖήση Βρύζα, ότι ο τελευταίος τους διαβεβαίωνε με απόλυτη σιγουριά ότι το ματς θα γίνει στην Αθήνα, ότι δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχούν και πως υπάρχει συμφωνία της ΕΠΟ με την εταιρία που είχε αναλάβει το φιλικό.

Του ζητάει, τέλος, να διευκρινίσει αν το φιλικό ματαιώνεται οριστικά ή όχι.

Πηγή: sdna.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου