ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στις φυλακές της Κομοτηνής με φωνές και πυροβολισμούς

πανικός-στις-φυλακές-της-κομοτηνής-με-4753

Πανικός επικράτησε στις φυλακές στην Κομοτηνή, με έναν κρατούμενο να προσπαθεί να αποδράσει και μετά την αποτυχία του να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11.30 χθες το πρωί (23-05-2018), όταν όχημα του Τμήματος Μεταγωγών που είχε μεταφέρει κρατουμένους στο δικαστικό μέγαρο επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα και μπήκε στον προαύλιο χώρο του.

Κατά την έξοδό του από το όχημα και έχοντας καταφέρει -άγνωστο πώς- να βγάλει τις χειροπέδες, ένας Σύρος κρατούμενος άρχισε να τρέχει, σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο και πήδηξε τα κάγκελα της φυλακής, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα παρακείμενα χωράφια.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ακολούθησαν και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και πυροβολισμοί στον αέρα για εκφοβισμό. Η απόπειρα απόδρασης δεν άργησε να λάβει τέλος, αφού σε λίγα λεπτά ο επίδοξος δραπέτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ωστόσο, ο συναγερμός δεν έληξε εκεί, καθώς λίγο πριν από τις 13.30 το μεσημέρι ο ίδιος κρατούμενος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του δι’ απαγχονισμού.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον αντιλήφθηκαν έγκαιρα και επενέβησαν κόβοντας το σχοινί με το οποίο είχε δεθεί. Ακολούθως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, απ’ όπου διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Πηγή: inkomotini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου