ΕΛΛΑΔΑ

Στην εντατική ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά από τοποθέτηση στεντ

στην-εντατική-ο-προκόπης-παυλόπουλος-6526

Σύμφωνα μετα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, ωστόσο θα χρειαστεί για προληπτικούς λόγους να διανυκτερεύσει στην εντατική του νοσοκομείου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε πως την Τετάρτη (23.05.2018) ο κ. Παυλόπουλος θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις 18:30 σήμερα ολοκληρώθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο ετήσιος καρδιολογικός έλεγχος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός stent και η διαδικασία ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχώς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει αύριο κανονικά το πρόγραμμά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Τι είναι

Ο κόσμος συνηθίζει να το αποκαλεί “μπαλονάκι” αλλά ο ιατρικός όρος είναι αγγειοπλαστική. Οι γιατροί μπαίνουν με ένα λεπτό καθετήρα από αρτηρία είτε από το πόδι ή από την κερκιδική αρτηρία στο χέρι. Φτάνουν στο σημείο που έχει την βλάβη, ανοίγουν την στένωση ή απόφραξη και τοποθετούν στεντ στο σημείο.

Ο ασθενής είναι καθόλη τη διαδικασία ξύπνιος και στη συνέχεια μεταφέρεται προληπτικά για παρακολούθηση σε ΜΕΘ. Αυτό διαρκεί από 12 ως 24 ώρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είναι γεννημένος στη Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950 και είναι νομικός και πανεπιστημιακός. Από το 2015 είναι ο 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: newsit.gr, iatropedia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου