ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος που επικρότησε την επίθεση στον Μπουτάρη

καβάλα-παραιτήθηκε-ο-δημοτικός-σύμβο-8701

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγες ώρες μετά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ο Χρήστος Πασχαλίδης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, «μοιράστηκε» με τους φίλους του στο Facebook ένα βίντεο από το περιστατικό και έγραψε: «Πήρε αυτό που του άξιζε, μπράβο στα παλικάρια. Σειρά να παίρνουν και οι βουλευτές προδότες».

Λίγο αργότερα το σχόλιο εξαφανίστηκε ωστόσο οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωση είχαν ήδη πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Συγγνώμη και παραίτηση

Μετά τον σάλο, ο Χρήστος Πασχαλίδης υπέβαλε την Κυριακή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο την παραίτησή του.

«Σε σχέση με την χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά με την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη, θα ήθελα να διευκρινήσω τα εξής: Είχα δει δυστυχώς το βίντεο μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών. Σε καμμία περίπτωση δεν με εκφράζουν πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται.

Μπορεί πολλοί από τους Έλληνες να είναι αγανακτισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, σε καμμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν άλλοθι και δικαιολογία σε πράξεις βίας.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω πάντα τις συνέπειες των πράξεων μου και να μην κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες.

Για τον λόγο αυτό υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβαλας, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συνδημότες μου», αναφέρει στην επιστολή παραίτησης.

Δήμαρχος Καβάλας: Αδικαιολόγητη η πράξη του

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι προέτρεψε αμέσως μετά την ανάρτηση τον Πασχαλίδη να ζητήσει συγγνώμη. Η Δήμαρχος είπε ότι αν υπάρχει ένα ελαφρυντικό, αυτό είναι το νεαρό της ηλικίας του, χωρίς να σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πράξη του μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί.

[newsit.gr, kavalapost]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου