ΕΛΛΑΔΑ

12 χρόνια φυλακή σε ιερέα και τον αδελφό του για την αρπαγή ελαιοχρωματιστή

12-χρόνια-φυλακή-σε-ιερέα-και-τον-αδελφό-10393

Μπορεί να απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ωστόσο καταδικάστηκαν όμως για την κατηγορία της αρπαγής.

Ο λόγος για έναν ιερέα από χωριό του νομού Ηρακλείου και τον αδερφό του, οι οποίοι κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο το 2010.

Το περιστατικό φέρεται να εκτυλίχθηκε στην κεντρική πλατεία των Μοιρών όπου μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων μαγαζιών της πλατείας ο ιερέας και ο αδερφός του φέρονται να άρπαξαν έναν ελαιοχρωματιστή, τον οποίο επιβίβασαν με τη βία σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Φέρονται μάλιστα να άρχισαν να πυροβολούν εκεί μπροστά σε όλους.

Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε γίνει τότε στις Αρχές, ο ελαιοχρωματιστής ξυλοκοπήθηκε άσχημα από τους δύο άνδρες που τον άρπαξαν, στην πορεία όμως συνειδητοποίησαν ότι μάλλον είχαν κάνει λάθος και τον ξεφορτώθηκαν στην περιοχή των Πιτσιδίων.

Τόσο ο ιερέας όσο και ο αδερφός του ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και ότι δεν βρίσκονταν καν στις Μοίρες όταν συνέβη το περιστατικό. Ο ελαιοχρωματιστής από την πλευρά του στην κατάθεση του δεν εμφανίστηκε σίγουρος για την εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων. Το δικαστήριο τους απάλλαξε ομόφωνα για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώ τους έκρινε ένοχους για την αρπαγή.

Τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Κώστας Παπαμαστοράκης και Μαρία Κοκοτσάκη δήλωσαν σχετικά: «Μετά από την πολύωρη διαδικασία στο ΜΟΔ Νεαπόλεως, οι εντολείς μας αθωώθηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ καταδικάστηκαν για την αρπαγή με κάθειρξη 12 ετών. Παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως, εξέλιξη που ικανοποιεί τους εντολείς μας, οι οποίοι προσδοκούν την πλήρη απαλλαγή τους σε δεύτερο βαθμό».

Πηγή: cretalive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου