ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των μαρτύρων για τη 16χρονη που κατέληξε από μέθη το 2011

συγκλονίζουν-οι-περιγραφές-των-μαρτύ-10406

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές των τελευταίων ωρών της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη, στην εκδίκαση της υπόθεσης, για το θάνατο της 16χρονης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και που δυστυχώς κατέληξε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου είχε μεταφερθεί το Μεγάλο Σάββατο του 2011, με συμπτώματα οξείας μέθης.

Η διαδικασία σήμερα συνεχίστηκε με τις καταθέσεις, αρχικά του Αστυνομικού που μετέβη στο νοσοκομείο για το περιστατικό και των δύο νοσηλευτριών που την μοιραία βραδιά, είχαν βάρδια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Στην κατάθεση της η μια εκ των νοσηλευτριών αναφέρθηκε στην κατάσταση της 16χρονης, από την στιγμή που ανέλαβε βάρδια μέχρι και την στιγμή που η κατάσταση της Στέλλας άρχισε να επιδεινώνεται.

Χαρακτηριστικά μάλιστα είναι τα λόγια της, στις ερωτήσεις τόσο των δικαστών, όσο και των συνηγόρων της οικογένειας Ακουμιανάκη, για την ηλικία της Στέλλας την οποία πληροφορήθηκε από τον ένα εκ των δύο που μετέφεραν την 16χρονη στο νοσοκομείο:

«Είναι ανήλικη, θα μπλέξουμε αν πάθει τίποτα» ήταν τα λόγια της νοσηλεύτριας σε συνάδελφους της.

Η μάρτυς είπε πως η κατάσταση της 16χρονης εξελίσσονταν ομαλά μέχρι και τις 08:35 το πρωί, όπου η ίδια της τοποθέτησε τον επόμενο ορό.

Λίγο αργότερα όμως, όπως κατέθεσε ο συνοδός της κοπέλας, την ενημέρωσε πως το κορίτσι έβγαζε αφρούς από την μύτη και το στόμα, και η ίδια άμεσα ενημέρωσε τους γιατρούς.

Επισημαίνεται πως κατά την διάρκεια της κατάθεσης της η μάρτυς, ρωτήθηκε επίμονα για το αν στην περίπτωση της Στέλλας, παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα που χρειάζονταν, ένα 16χρονο παιδί που φθάνει στο νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση φίλης της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, καθώς και της νοσηλεύτριας που είχε βάρδια στα ΤΕΠ την ώρα που έφεραν το κορίτσι στο νοσοκομείο οι δύο φίλοι της, η οποία υποστήριξε πως ο γιατρός εξέτασε την 16χρονη και δεν διαπίστωσε κάτι ανησυχητικό, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να της χορηγηθεί ορός.

Κατέθεσε ακόμη μια νοσηλεύτρια που είχε βάρδια την μοιραία βραδιά στην χειρουργική. Όπως είπε, λίγο μετά τις 6, πέρασε από τα επείγοντα και είδε την Στέλλα ξαπλωμένη στο φορείο στον διάδρομο, να κάνει εμετό. Παρόντες ήταν οι δύο συνοδοί της ενώ δεν θυμάται να είδε γιατρό.

Στο εδώλιο κάθονται δύο -ειδικευόμενοι τότε- γιατροί του νοσοκομείου που έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ο 23χρονος -τότε- νεαρός που κατηγορείται για βιασμό κατά συναυτουργία με έναν ακόμη ανήλικο που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το ότι ο θάνατος της 16χρονης επήλθε από «δηλητηρίαση από αλκοόλ» επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής που είχε εξετάσει τότε την σορό της Στέλλας.

Η συμμαθήτρια της Στέλλας Ακουμιανάκη με την οποία διασκέδαζε το μοιραίο βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011, πριν συναντηθεί με τον 23χρονο σήμερα -καταδικασμένο αμετάκλητα- βιαστή της και τον 30χρονο σήμερα κατηγορούμενο για συναυτουργία στον βιασμό, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, σήμερα, δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη, πέθανε λίγες ώρες μετά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ενώ για την υπόθεση δικάζονται εκτός από τον νεαρό, δύο ειδικευόμενοι τότε γιατροί που πρωτοδίκως έχουν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η κοπέλα αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς που η ίδια είχε στείλει μήνυμα στην Στέλλα, ρωτώντας την αν θα βγει απ’ το σπίτι για να συναντηθούν. Λίγο αργότερα, ενώ βρίσκονταν μαζί σε καφέ – μπαρ του Ρεθύμνου, η Στέλλα, τηλεφώνησε στον 16χρονο δράστη, ο οποίος της είχε προτείνει να βγουν, λέγοντάς του πως δεν θα πήγαινε. Εκείνος όμως επέμεινε ενώ μετά τα απανωτά «όχι» της κοπέλας, της είπε χαρακτηριστικά: «Έλα, έλα, δεν θα σε βιάσουμε κιόλας». Μάλιστα, η μάρτυρας επεσήμανε πως η Στέλλα ενοχλήθηκε από αυτή τη φράση και έκανε μια χαρακτηριστική γκριμάτσα, η οποία οδήγησε τη φίλη της να τη ρωτήσει τι είχε ειπωθεί στο τηλεφώνημα. Στη συνέχεια, ο 16χρονος εμφανίστηκε στο κατάστημα, συνοδευόμενος από τον 23χρονο -τότε- κατηγορούμενο για συναυτουργία στον βιασμό. Η Στέλλα, εξακολουθούσε να αρνείται να τους ακολουθήσει μέχρι που τελικά πείστηκε από την επιμονή του 16χρονου. Η Στέλλα, όπως εξήγησε η φίλη της, θεωρούσε τον 16χρονο «κολλητό της» και γι’ αυτό τον εμπιστευόταν απόλυτα.

Η μάρτυρας επέστρεψε στο σπίτι με τα αδέλφια της και το επόμενο πρωί, είδε μια κλήση από την Στέλλα. Όταν σήκωσε το τηλέφωνο, άκουσε τον πατέρα της να της λέει: «Καλημέρα, είμαι ο πατέρας της Στέλλας. Είσαι η τελευταία που έχει επαφή στο τηλέφωνο. Η Στέλλα είναι στην Εντατική, έλα».

Όσο για τον κατηγορούμενο, είπε πως δεν τον γνώριζε, όμως σχημάτισε ιδιαίτερα αρνητική άποψη για το τι μπορεί να θέλει ένας 23χρονος σε παρέα με μαθητές. «Θυμάμαι πως δεν σχημάτισα καλή άποψη. Η Στέλλα ποτέ δεν θα έκανε παρέα μαζί του» είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη δικογραφία και όσα έχει κάνει δεκτά το πρωτόδικο δικαστήριο, η βραδιά συνεχίστηκε με την Στέλλα να ακολουθεί τους δύο νεαρούς σε τρία νυχτερινά κέντρα του Ρεθύμνου και στη συνέχεια, να οδηγείται στο αυτοκίνητο του 23χρονου όπου καταναλώθηκε σχεδόν ένα μπουκάλι ουίσκι σε μικρό χρονικό διάστημα (περίπου μισής ώρας). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο, είχαν σκοπό να βιάσουν την Στέλλα, πράξη που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε

Η ίδια ρωτήθηκε κατ’ εξακολούθησε από την υπεράσπιση του 23χρονου αλλά και την Πρόεδρο του Δικαστηρίου για το εάν η Στέλλα έπινε αλκοόλ. Εκείνη, απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο, λέγοντας πως όλα τα παιδιά έπιναν και εξηγώντας πως η κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους είναι απενοχοποιημένη -αν όχι επιβεβλημένη- στην κοινωνία του Ρεθύμνου.

«Τον φώναζε ‘μπαμπά’»

Στη συνέχεια κατέθεσε η αδελφή της κοπέλας, η οποία επικεντρώθηκε στο πόσο εμπιστευόταν τον 16χρονο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τον φώναζε «μπαμπά».

Χωρίς δικηγόρους η Στέλλα

Αξίζει να επισημανθεί πως για το αδίκημα του βιασμού, για το οποίο κατηγορείται ο 30χρονος, στην δίκη δεν παρίσταται πολιτική αγωγή, εφόσον το θύμα του βιασμού έχει πεθάνει. Συνεπώς, οι δικηγόροι της οικογένειας Ακουμιανάκη δεν μπορούν να ρωτούν τους μάρτυρες ή να αναφέρονται στο θέμα.

Πηγή: www.zarpanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου