ΕΛΛΑΔΑ

Μαξίμου: Erga omnes και Σύνταγμα όροι για λύση για το Σκοπιανό

μαξίμου-erga-omnes-και-σύνταγμα-όροι-για-λύση-γ-10547

Το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία και η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ)”, τονίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο χαρακτηρίζει “κενή περιεχομένου” τη συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα της γειτονικής χώρας, αν δεν εκπληρωθούν πρώτα οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από σκοπιανά ΜΜΕ ότι ένα από τα ονόματα που έριξε στο τραπέζι η πλευρά της πΓΔΜ για το ονοματολογικό ήταν και εκείνο της Μακεδονίας του Ίλιντεν.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

“Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως “έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί”.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.

Δηλαδή ότι

1. το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.

2. η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ).

Επαφές Τσίπρα το Σαββατοκύριακο

Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις «τρέχουν» και στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Σάββατο το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο, ενώ κατόπιν θα πραγματοποιήσει γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτκούς αρχηγούς.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου