ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Βουλή για τις περικοπές

διαμαρτυρία-συνταξιούχων-στη-βουλή-γ-15854

Στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιείται Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων και πορεία προς το υπ. Οικονομικών και τη Βουλή για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Στην πορεία συμμετέχουν τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων, του «παγώματος» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις έως τον Δεκέμβριο του 2021 και της κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σωρρευτικά οι απώλειες των μνημονιακών περικοπών για τους συνταξιούχους, ξεπερνούν τα 62 δισ. ευρώ, ενώ το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι «αναλογιστικά άδικο και ληστρικό».

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις συνταξιούχων έχουν επίσης προγραμματιστεί στην Κέρκυρα στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ. Στη Λαμία, την Τετάρτη 16/5, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17/5, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου