ΕΛΛΑΔΑ

Αναιρείται το απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

αναιρείται-το-απαλλακτικό-βούλευμα-γ-16085

Νέο επεισόδιο στο δικαστικό θρίλερ που είναι σε εξέλιξη γύρω από τις κατηγορίες του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Δεκτή έκανε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε εκδοθεί για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και αφορούσε το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Έτσι, το Συμβούλιο Εφετών καλείται να εξετάσει για τρίτη φορά την υπόθεση που αφορά στην κατηγορία περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στον Άρειο Πάγο εκκρεμεί ακόμη μία υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Σε αυτή την περίπτωση η αρμόδια αντεισαγγελέα Ευσταθία Σπυροπούλου έχει προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο κ. Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών ενώ πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου