ΕΛΛΑΔΑ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την υιοθεσία και την αναδοχή

υπερψηφίστηκε-το-ν-σ-για-την-υιοθεσία-κ-21735

«Ναι» υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ κατά ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Σε ότι αφορά το άρθρο 8 του νομοσχεδίου με το οποίο δίνεται η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα της Χρυσής Αυγής.

«Ναι» από τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκη Κεραμέως και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία ήταν και η εισηγήτρια του κόμματος.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Θεόδωρος Φορτσάκης, απουσία με νόημα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ εμφανιζόταν υπέρ της διατκηξης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τη διάταξη καταψήφισαν οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν, δείχνοντας τη διαφωνία τους, ο Μάρκος Μπόλαρης και η Γεωργιά Γεννιά

Από την ΔΗΣΥ απουσίες με νόημα ήταν εκείνες των Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Καρράς, Κώστας Τζελέπης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Από τους ΑΝΕΛ υπερψήφισαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρης. Απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος

Εκτός τον Θόδωρο Φορτσάκη απουσία με νόημα θεωρείται εκείνη του Νίκου Δένδια. Απουσίαζαν επίσης οι Αντώνης Σαμαράς. Κώστας Καραμανλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μιλτιάδης βαρβιτσιώτης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν επίσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος η Μίνα Κασιμάτη, η Άννα Βαγενά.

Οι πολιτικοί αρχηγοί: Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε «ναι» όπως και η Φώφη Γεννηματά αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Όχι» ψήφισαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης ο Βασίλης Λεβέντης και Δημήτρης Κουτσούμπας

Ψήφισαν 264 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 161 βουλευτές και κατά 103.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου