ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ για κύκλωμα φαρμάκων:Να μην αποδειχτεί ότι χάθηκαν ζωές

ποεδην-για-κύκλωμα-φαρμάκωννα-μην-απο-27088

«Το μαχαίρι πρέπει να φθάσει ως το κόκαλο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, σχετικά με το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων.

«Εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων κατά περιόδους σταματάει η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων στους ασθενείς. Και όμως δεν φθάνει το οικονομικό χάλι των Νοσοκομείων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία «η Οικονομική Αστυνομική Διεύθυνση ερευνά σκάνδαλο υφαρπαγής ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από τα Νοσοκομεία, τα οποία διακινήθηκαν για ιδίο όφελος από Επαγγελματίες Υγείας. Εάν αποδειχθεί είναι ασύλληπτο σκάνδαλο.Δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο. Τη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά. Την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες.

Στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν πρέπει να μείνει επιδερμικά και καλεί τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα και «το μαχαίρι να φθάσει ως το κόκαλο».

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο και για μεγάλη ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων και η ανακοίνωση της καταλήγει με την ελπίδα «το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου