ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς 27χρονης διεκδικούν αποζημίωση για τον θάνατό της στη Ρόδο

συγγενείς-27χρονης-διεκδικούν-αποζημί-33897

Το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ διεκδικούν ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, οι συγγενείς 27χρονης από την Πάτρα η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα το καλοκαίρι του 2009, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή Φαληράκι της Ρόδου, από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί τη Κυριακή 23 Αυγούστου 2009 στις 7 παρά 20 το απόγευμα. Η 27χρονη Ευτυχία Γεωργακοπούλου του Αθανασίου, έκανε τις διακοπές της στο νησί και διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα είχε πάει για μπάνιο στη παραλία και εικάζεται πως έκανε μακροβούτι μπαίνοντας στο «διάδρομο» των θαλασσίων σπορ. Την ώρα εκείνη το σκάφος 50χρονου από τις Καλυθιές που λειτουργεί θαλάσσια μέσα αναψυχής στη περιοχή, ξεκινούσε από την ακτή μαζί με έναν Κύπριο πελάτη, ο οποίος επρόκειτο να κάνει θαλάσσιο «Σκι».

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και χωρίς ο 50χρονος να αντιληφθεί το παραμικρό, η κοπέλα τραυματίστηκε από το ταχύπλοο σκάφος.

Σχεδόν αμέσως η θάλασσα πήρε κόκκινο χρώμα, γεγονός που αντιλήφθηκε ο πελάτης του σκάφους, ο οποίος βούτηξε και ανέσυρε τη κοπέλα. Αμέσως ο 50χρονος σε κατάσταση σοκ, ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου έσπευσαν στη περιοχή, καθώς και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο την 27χρονη όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ο 50χρονος χειριστής του σκάφους που συνελήφθη, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος.

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης εκδικάστηκε και το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον 50χρονο χειριστή του σκάφους, ενώ υπολογίστηκε και αυξημένο ποσοστό συνυπαιτιότητας στη θανούσα εξαιτίας του γεγονότος ότι κολυμπούσε στο «διάδρομο» των θαλασσίων σπορ.

Η αγωγή

Ωστόσο οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας προσέφυγαν και στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου καταθέτοντας αγωγή με την οποία ζητούν να τους δοθεί συνολική αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για ψυχική οδύνη για τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Η αγωγή κατατέθηκε από το γραφείο του κ. Αλέξη Κούγια και συζητήθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο όπου παραστάθηκαν οι δικηγόροι: κ. Άκης Δημητριάδης για λογαριασμό του 50χρονου και ο κ. Στράτος Καρίκης για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία ανήκαν τα θαλάσσια σπορ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: rodiaki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου