ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματοκιβωτίου με λεία πάνω από 200.000€ από εταιρεία στη Θεσσαλονίκη

εξιχνιάστηκε-κλοπή-χρηματοκιβωτίου-38217

Στην εξιχνίαση μιας περίπτωσης κλοπής χρηματοκιβωτίου από εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, η οποία έγινε το 2016, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής ηλικίας 45, 32 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς. Οι δύο εξ αυτών είναι ήδη κρατούμενοι σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος νεαρής γυναίκας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις άντρες, τον Νοέμβριο του 2016, αφού διέρρηξαν επιχείρηση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ αφαίρεσαν επιπλέον χρήματα, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές από χώρους της εταιρείας.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε φορτηγό της επιχείρησης, στο οποίο προκάλεσαν φθορές, και διέφυγαν από το σημείο. Λίγες ώρες αργότερα το όχημα εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης, σε προγενέστερο χρόνο, μαζί με συνεργούς του, διέρρηξε εταιρεία στην περιοχή της Αγχιάλου, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συνολική λεία των δραστών αφορά σε χρηματικό ποσό περίπου 205.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου