ΕΛΛΑΔΑ

Ενδείξεις ασιτίας στο βρέφος που βρέθηκε νεκρό στη Ν. Σμύρνη

ενδείξεις-ασιτίας-στο-βρέφος-που-βρέθ-39640

Ασιτία, έλλειψη φροντίδας τις πρώτες στιγμές της ζωής του, κρύο και κακουχίες, φαίνεται να είναι οι πιθανές αιτίες θανάτου του βρέφους που βρέθηκε σε ακάλυπτο χώρο συμπλέγματος πολυκατοικιών στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή που προέβη στη νεκροτομή της σωρού.

Στο μεταξύ φαίνεται να απομακρύνεται κάπως το ενδεχόμενο η μητέρα, συγγενείς ή κοντινά της πρόσωπα να διαμένουν στις πολυκατοικίες που έχουν πρόσβαση στον κοινό ακάλυπτο χώρο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση, η μητέρα να βρήκε ελεύθερη πρόσβαση σε κάποια από τις πολυκατοικίες, να ανέβηκε στην ταράτσα ή σε κάποιον άλλο όροφο και να πέταξε ή ακόμη και να άφησε το παιδί πάνω στο δίχτυ-τέντα που εκτεινόταν πάνω από τον ακάλυπτο χώρο.

Ο ιατροδικαστής, ενημέρωσε τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροτομής, αναφέροντας πως το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και υγιές. Επίσης, δεν είχε εξωτερικές κακώσεις κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως είτε άφησαν ζωντανό το βρέφος πάνω στο δίχτυ-τέντα, είτε μετά από την πτώση του, έκανε… τραμπολίνο πάνω σε αυτό χωρίς να προκληθούν θανατηφόρα τραύματα.

Προς το παρόν η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη και ο ιατροδικαστής αναμένει τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να μπορέσει να εξακριβώσει με σαφήνεια τι τον προκάλεσε. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίστηκε χρονικά, πάνω από… 12 ώρες από την στιγμή του εντοπισμού του. Ο ιατροδικαστής δεν αποκλείει ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς κανείς δεν φαίνεται να φρόντισε το βρέφος από τη στιγμή της γέννησής του. Ο συνδυασμός του νυχτερινού κρύου, η έλλειψη φροντίδας και η ασιτία, από την πολύωρη εγκατάλειψή του, είναι πολύ πιθανόν να προκάλεσαν τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από τους ενοίκους των πολυκατοικιών της οδού Πριγκηπονήσων, που έχουν πρόσβαση στον ακάλυπτο χώρο, εντοπίζοντας κάποιες ύποπτες «απουσίες» που καλούνται να διερευνήσουν, αν και δεν πιστεύουν πως σχετίζονται με την υπόθεση. Αν οι έρευνες από τον συγκεκριμένο κύκλο αναζητήσεων ολοκληρωθούν χωρίς αποτέλεσμα αυτός θα διευρυνθεί σταδιακά στην γειτονιά και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η μητέρα ή συγγενείς της να μην είναι ένοικοι κάποιου εκ των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών αλλά ενδεχομένως είχαν επαφή με κάποιον που μένει εκεί ή βρήκε-αν ελεύθερη πρόσβαση προκειμένου να εγκαταλείψουν το βρέφος. Το νεογέννητο εντόπισε ένας ένοικος διαμερίσματος πάνω στο δίχτυ-τέντα που κάλυπτε μέρος του ακάλυπτου χώρου. Είχε τον ομφάλιο λώρο και ήταν τυλιγμένο σε ένα σεντόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νεκρό βρέφος, που είχε στραγγαλιστεί με τον ομφάλιο λώρο και κορδόνι, είχε εντοπιστεί σε παρόμοια κατάσταση μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη με τις έρευνες εκείνης της υπόθεσης να συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τους αστυνομικούς να ερευνούν κάθε πληροφορία που ίσως να σχετίζεται με αυτή.

Σε εκείνη την περίπτωση οι αστυνομικοί μετά από τις πολυήμερες έρευνες εικάζουν πως ο δράστης που άφησε το νεκρό βρέφος έχει μετακινηθεί από άλλη περιοχή και απόσταση, καθώς ο θάνατός του με στραγγαλισμό είχε προσδιοριστεί χρονικά τουλάχιστον 10 ώρες πριν τον εντοπισμό του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου