ΕΛΛΑΔΑ

Από τα μεσάνυχτα οι 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ

από-τα-μεσάνυχτα-οι-48ωρες-απεργίες-της-41130

Μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα η έναρξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της ΓΕΝΟΠ, σε απάντηση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην επιχείρηση, θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, αλλά όχι μπλακ άουτ.

«Στόχος είναι να καταλάβει ο λαός ότι κάτι γίνεται. Αν δεν λείψει ούτε για μια στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει αξία αυτό που γίνεται. Βεβαίως, δεν θα ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός. Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας όσο μας αναλογεί και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη, θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία, αλλά όχι με μπλακ άουτ – αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας, όσο μας αναλογεί και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία αλλά όχι με μπλακ άουτ -αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ» είπε.

Από την πλευρά του ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκτιμά ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα μεγάλης κλίμακας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ.

Όπως ανακοίνωσε, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ασφαλής και συνεχής τροφοδοσία όλων των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι παρακολουθεί τη διαμορφούμενη κατάσταση και έχει ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να διασφαλίσει την ευστάθεια του Συστήματος Μεταφοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου