ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τον θάνατο του 52χρονου επιχειρηματία

επίθεση-στην-κυβέρνηση-από-την-αντιπο-43126

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε το μεσήμερι της Παρασκευής, λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 52χρονου επιχειρηματία από την Κηφισιά.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα δύο ληστές με κουκούλες είχαν πυροβολήσει μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11:50. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις καθώς οι αδίστακτοι ληστές τον είχαν πυροβολήσει στην πλάτη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις του ή και παρεμβάσεις των προέδρων τους εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα θέματα της εγκληματικότητας, κατηγορώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για ανικανότητα και ζητώντας την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

ΝΔ: Να αναθεωρήσει την πολιτική της η κυβέρνηση

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Γεννηματά: Στο έλεος σκληρών κακοποιών οι πολίτες

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε η ίδια η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δήλωσή της τονίζει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο, του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι.Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων.Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους.

Είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα.Η κυβέρνηση, έχει τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Δικαιολογημένη η οργή για τους Υπουργούς της που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια».

Θεοδωράκης: Θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας των υπουργών

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Twitter: “Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του”.

Συλλυπητήρια Τόσκα μετά τα περί “αγγελικού κόσμου”

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωσε με κυνισμό το πρωτοφανές: «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει!».

Είναι ο ίδιος που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί με αριθμούς και στατιστικές να αποδείξει ότι επί των ημερών του το έγκλημα μειώνεται, αποφεύγοντας να παραδεχτεί ότι οι ένοπλες ληστείες ειδικά σε κατοικίες έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνες.

Δ. Καμμένος: Να μην εμποδίζει η νομοθεσία την αυτοάμυνα

Βολές εκ των έσω και από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ζητά αλλαγή νομοθεσίας υπέρ της αυτοάμυνας εντός της οικίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου δύο κουκουλοφόροι ληστές είχαν πυροβολήσει πισώπλατα, στην προσπάθεια του να υπερασπισθεί την σύζυγο και τα παιδιά του, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Επιθυμώ να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την γυναίκα, τα τρία παιδιά του και τους οικείους του. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν ώστε οι δράστες να συλληφθούν άμεσα και να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη αύξηση της εγκληματικότητας είναι αυτονόητο πως οι περιπτώσεις αυτοάμυνας δεν πρέπει να συγχέονται με την αυτοδικία. Η περίπτωση της διάρρηξης είναι πράξη βίας εναντίον του νόμιμου ενοίκου, ο οποίος έχει την υποχρέωση να στραφεί κατά του εισβολέα όσο εκείνος ασκεί βία (αυτοάμυνα) και μόνο εφόσον σταματήσει η διάρρηξη εναντίον του ιδιοκτήτη, τότε και ο ένοικος πρέπει να παύσει την άμυνά του και να απευθυνθεί στους κρατικούς θεσμούς για την απόδοση δικαιοσύνης.

Το να υπερασπιστεί κανείς τη ζωή του και την περιουσία του από έναν διαρρήκτη λοιπόν είναι απολύτως φυσικό και δεν μπορεί η νομοθεσία να το εμποδίσει. Εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε να πράξουμε το αυτονόητο, πρωτίστως με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη που αποτελεί άλλωστε και βασική προϋπόθεση κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας.

Το νομοθετικό πλαίσιο, χρειάζεται σίγουρα αλλαγή καθώς και να υπάρξει επαναπροσδιορισμός των αιτιάσεων αποφυλάκισης των κακοποιών. Ο πολίτης θα πρέπει αναμφίβολα να έχει το δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα και την κάλυψη του νόμου να υπερασπίσει την ζωή, την περιουσία του και την οικογένεια του».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου