ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία από το 1974

καμμένος-έχουμε-ακήρυχτο-πόλεμο-με-τη-45577

Για ακήρυχτο πόλεμο στο Aιγαίο από το 1974 έως σήμερα έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Έχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον και αυτές είναι ενέργειες που επικρατούν μόνο σε πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους από το Τατόι όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την αεροπορική ισχύ.

«Εμείς σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τη δική μας κυριαρχία αναχαιτίζουμε οτιδήποτε εισέρχεται στο δικό μας εναέριο χώρο», σημείωσε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους Τούρκους αξιωματούχους που τον στοχοποιούν στις δηλώσεις τους ο κ Καμμένος δήλωσε «οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με μένα, τους εύχομαι καλές εκλογές».

Χθες ήταν πιο “συναινετικός”

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε να χαμηλώνει προσωρινά τους τόνους απέναντι στην Τουρκία, αφήνοντας αιχμές κατά των τριών νεαρών που τοποθέτησαν σημαίες σε βραχονησίδες κοντά στους Φούρνους.

«Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη πρέπει να την υπερασπιστεί», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος υπογραμμίζοντας ότι «οι προβλεπόμενες σημαίες είναι εκεί που πρέπει να είναι και τις υπερασπίζονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Απαντήσεις έδωσε και σε εκείνους που του χρεώνουν σιγή ασυρμάτου λόγω της απόστασης που έχει από το Μαξίμου.

«Δεν είμαι εξαφανισμένος» αντέτεινε. «Ο ρόλος μου δεν είναι να δίνω συνεντεύξεις», υπογράμμισε, ενώ σε άλλο μέρος της τοποθέτησης του δήλωσε ότι την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας την έχει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου