ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με ασθενοφόρο που μετέφερε δύο νεογνά

σοβαρό-τροχαίο-με-ασθενοφόρο-που-μετέ-46087

Απίστευτο τροχαίο έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Κρήτη μεταξύ ενός ασθενοφόρου και ενός ΙΧ φορτηγού, κατά τη διάρκεια μεταφοράς δύο νεογνών από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία γιατρός που επέβαινε στο ασθενοφόρο, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρά κατάγματα στα πλευρά και το θώρακα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, νωρίς το μεσημέρι, οι γιατροί του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θεώρησαν ότι δύο νεογέννητα δίδυμα που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έπρεπε να μεταφερθούν στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση διακομιδής, επιβιβάστηκαν στο ασθενοφόρο, όπως προβλέπεται, μία νεογνολόγος και η αναισθησιολόγος η οποία και τραυματίστηκε.

Λίγο πριν το ασθενοφόρο φθάσει στο Ηράκλειο, ένα αγροτικό φορτηγάκι του ανέκοψε την πορεία με αποτέλεσμα ο οδηγός του ΕΚΑΒ να φρενάρει για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Από το απότομο φρενάρισμα ωστόσο η αναισθησιολόγος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι μετέχοντες στη διακομιδή όπως και τα δύο νεογνά είναι καλά στην υγεία τους.

Η τραυματισμένη γιατρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο και λόγω των πολλαπλών και σοβαρών καταγμάτων που υπέστη κρίθηκε απαιραίτητη η εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου