ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος πρωτόδικα ο Βερύκιος για τα ομοφοβικά σχόλια κατά Κορτώ

ένοχος-πρωτόδικα-ο-βερύκιος-για-τα-ομο-59864

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του στον Alpha, εξαπέλυσε ομοφοβική επίθεση σε βάρος του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Συγκεκριμένα, τον είχε χαρακτηρίσει “κυρά Αυγουστίνα” και μίλησε για “δικτατορία των γκέι”, με αφορμή τη δήλωση του Κορτώ ότι δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς παραμένει “αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του”.

Τότε, ο συγγραφέας είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο για τον ρατσιστικό του λόγο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε, με τον Αύγουστο Κορτώ να αποκαλύπτει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι το Δικαστήριο έκρινε πρωτόδικα ένοχο το Δήμο Βερύκιο:

Η Δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον “ο άντρας μου” ή “η γυναίκα μου” χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου