ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη παραπέμπονται εκ νέου τα έξι μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

σε-δίκη-παραπέμπονται-εκ-νέου-τα-έξι-μέ-61872

Σε δίκη παραπέμπονται εκ νέου τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, μία υπόθεση που αποτέλεσε «κόκκινο» πανί στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, παρά την αναίρεση που είχε ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο κατά του προηγούμενου παραπεμπτικού βουλεύματος, φαίνεται ότι επιμένει, παραπέμποντας και πάλι τα 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρεις είναι Έλληνες.

Ωστόσο αυτή τη φορά, το δικαστικό συμβούλιο προχώρησε σε μετατροπή της κατηγορίας από το κακούργημα της απιστίας, σε απλή συνέργεια σε απιστία.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αναγνώρισαν ουσιαστικά ότι η απόφαση για τη διαχείριση των επίμαχων ακινήτων ανήκε αποκλειστικά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία, ωστόσο, καλύπτονται με «ομπρέλα» προστασίας αφού ο ιδρυτικός νόμος του Ταμείου τους παρέχει το ακαταδίωκτο. Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων φέρονται να συνήργησαν στην απόφαση κρίνοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως επωφελείς.

Η εξέλιξη αυτή πάντως οδηγεί τους φερόμενους ως απλούς συνεργούς στην απιστία να παραπέμπονται σε δίκη, όχι όμως και οι φυσικοί αυτουργοί που μπορούν να απολαμβάνουν την… ασυλία που τους εξασφαλίζει ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου