ΕΛΛΑΔΑ

14χρονη έσωσε μόνη της τρία παιδάκια από φωτιά σε σπίτι

14χρονη-έσωσε-μόνη-της-τρία-παιδάκια-από-63029

Μία 14χρονη έφηβη από τη Ρόδο, με κίνδυνο την ίδια της τη ζωή, εισέβαλε σε σπίτι γειτόνων για να σώσει τα τρία παιδιά που βρίσκονταν μέσα, την ώρα που οι πύρινες γλώσσες τύλιγαν με μανία το oίκημα. Εκείνη την ώρα, οι γονείς τους απουσίαζαν.

Το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Αφάντου της Ρόδου. Η 14χρονη ηρωίδα μίλησε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

«Στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες είχα την πενταήμερη, αλλά είχα ένα κακό προαίσθημα και είπα στους γονείς μου να μην πάω. Πίστευα ότι κάτι θα γίνει στην εκδρομή, αλλά τελικά έκανα λάθος. Χθες, έλειπαν όλοι και οι γονείς μου και σχεδόν όλη η γειτονιά. Ήμουν μόνη και μύρισα καπνό. Μπήκα μέσα στο σπίτι από το παράθυρο, φώναζαν τα παιδιά από μέσα ’’Φωτιά, φωτιά’’. Ωστόσο, δεν με ένοιαζε αν θα πάθαινα κάτι. Προτιμώ να σώσω τρεις ψυχές, τρία μωρά παιδιά, δήλωσε η 14χρονη Βαρβάρα.

Όπως η ίδια δήλωσε ως όνειρό της έχει να γίνει αστυνομικός. Κατά τις περιγραφές της η ανήλικη κοπέλα δεν δίστασε να τα βάλει με τη φωτιά και να μπει στο σπίτι, πριν φτάσει στην περιοχή αστυνομία και Πυροσβεστική. Η ιστορία της Βαρβάρας είναι σίγουρα συγκινητική, ωστόσο δεν συνιστάται τέτοια αντίδραση σε τόσο σοβαρά περιστατικά, χωρίς την συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου