ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

επεισόδια-μεταξύ-αστυνομικών-και-δια-64741

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν σταδιακά από τη συμβολή των οδών Ηρώδου του Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μετά το τέλος της πορείας τους, με τους φοιτητές που συμμετείχαν να κατευθύνονται στο κτήριο του Παιδαγωγικού για να πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν και δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Νωρίτερα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα όταν κομμάτι της πορείας έφτασε στο σημείο που είχαν αποκλείσει με κλούβες οι αστυνομικές δυνάμεις την πρόσβαση προς το Μέγαρο Μαξίμου, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανατρέψουν μία κλούβα των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί για να τους απομακρύνουν έκαναν χρήση χημικών.

Στη συνέχεια μερίδα των διαδηλωτών επανήλθε και αποπειράθηκε εκ νέου να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από την Ηρώδου Αττικού, πετώντας αντικείμενα και νεράντζια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές.

Το συλλαλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το συγκάλεσαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, η ΟΛΜΕ, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, το ΠΑΜΕ και παρατάξεις της Αριστεράς.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν και ιατροί που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους.

Περίπου 1000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί ήδη στα Προπύλαια μετά τη 1 το μεσημέρι, από όπου και ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή, με στόχο να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα επεδίωκαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου