ΕΛΛΑΔΑ

Περικοπή αποζημίωσης για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο

περικοπή-αποζημίωσης-για-μιχαλολιάκ-78532

Την περικοπή κατά ¼ της βουλευτικής τους αποζημίωσης αλλά και τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή τους στις εργασίες της Κοινοβουλίου. αποφάσισε η πλειοψηφία των βουλευτών κατά των Νίκου Μιχαλολιάκου, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ηλία Κασιδιάρη για τις αναφορές τους κατά των μουσουλμάνων βουλευτών που εκλέγονται στην Θράκη.

Ωστόσο εκείνο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αποκάλυψη του Νίκου Βούτση ότι ενώσεις που αυτοαποκαλούνται πανεμακεδονικές έχουν αποστείλει επιστολές σε βουλευτές στις οποίες απειλούν με θάνατο και ισόβια, αλλά και κάνουν λόγο για εσχάτη προδοσία αν η Βουλή ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών για σύνθετη ονομασία σε ότι αφορά τα Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε αυστηρά ότι κάποιοι «έχουν ξεφύγει» και έκανε λόγο για «διχαστικά διλήμματα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι εστάλη επιστολή με σφαίρα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων όλων των κόμματων που στράφηκαν κατά των χρυσαυγιτών, με τον Γιώργο Γεωργαντά (ΝΔ) να δηλώνει πάντως ότι είναι η ίδια η Βουλή που έχει επιτρέψει στο παρελθόν σε βουλευτές να μιλούν με τρόπο απαξιωτικό και διχαστικό.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι αποτελεί πρόκληση για το πολίτευμα μας το αίτημα των χρυσαυγιτών να καλούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να δηλώνουν ποιά πατρίδα έχουν και σε ποιά σημαία πιστεύουν. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η ρητορική των χρυσαυγιτών κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αλλά αντίθετα πρόκειται για στρατηγική που αποσκοπεί να «σπείρει διχασμό και μίσος».

Η ψηφοφοφορία που ακολούθησε έγινε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου