ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Εντιμη σχέση με ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγιναν υπόγειοι διάλογοι

καμμένος-εντιμη-σχέση-με-συριζα-δεν-έγ-78542

Από την Θεσσαλονίκη, όπου αθωώθηκε στο δικαστήριο για την φράση “λιντσάρετε τον Πάχτα”, ο Πάνος Καμμένος διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, που ανέφερε ότι υπήρξε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά, στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην Βουλιαγμένη.

“Ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι” με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, ο κύριος Καμμένος θέλησε να δώσει αναλυτική απάντηση στα σενάρια που κάνουν λόγο για τριβές στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο συνάντησης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

“Είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και βασίζεται και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σε αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση και τον ελληνικό λαό από τη φτωχοποίηση.
Η σχέση αυτή σε όλη αυτή τη διαδρομή, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχεση – ουδεποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι. Είδα σήμερα μια φυλλάδα, η οποία πουλάει καποια φύλλα στην Αθηνα, να λέει για δήθεν συνάντηση μου με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή, δήθεν μαζί με τον κ. Παππά. Βεβαίως και είναι ψεύδη. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αυτών που συρρικνώνονται και οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ότι θα βρουν κάποιους Πάχτες να κάνουν μηνύσεις, κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους να ανακαλυπτουν σενάρια που δεν υπάρχουν.
Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει, ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τις θέσεις ούτε του ενός – ούτε του άλλου κόμματος. Όπως τα εθνικά θέματα. Για το όνομα της Μακεδονία είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ, δεν δεχόμαστε καμια λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία”, δήλωσε ο κύριος Καμμένος.

Στην αντεπίθεση μετά την αθώωση για Πάχτα

O υπουργός Αμυνας στράφηκε προσωπικά εναντίον του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, μετά την αθώωσή του στήμερα στο δικαστήριο για την φράση “λιντσάρετε τον Πάχτα” που είχε πει παλαιότερα, ξεσηκώνοντας τότε μπαράζ αντιδράσεων. “Βρίσκομαι σήμερα εδώ κάνοντας πράξη την πάγια θέση μου για την Δικαιοσύνη που πρέπει να απονέμεται στους πολίτες αλλά και στους πολιτικούς με τον ίδιο τρόπο. Παραιτούμενος της ασυλίας που μου παρέχει το Σύνταγμα και αιτούμενος προς τους συναδέλφους μου βουλευτές την άρση της ασυλίας μου, που πιστεύω πως πλέον θα πρέπει να καταργηθεί για όλους τους πολιτικούς και βουλευτές, αλλά και για τους υπουργούς με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Είχα λοιπόν τη δυνατότητα να βρεθώ ενώπιον του φυσικού δικαστή. Του φυσικού δικαστή που δεν παίρνει εντολές, ούτε από τα ’τουίτερ’ αποτυχημένων πρωθυπουργών, ούτε κατευθύνεται από πολιτικά κόματα και την εκτελεστική εξουσία. Του φυσικού δικαστή που προστατεύεται από το Σύνταγμα να απονέμει δικαιοσύνη. Για την υπόθεση αυτή χύθηκαν εκατοντάδες κιλά μελάνης, πρωτοσέλιδα, ώρες ολόκληρες ραδιοφωνικων σχολιασμών και τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου να δεχθώ υβρεις, επιθέσεις πολιτικές, πολιτικό bullying απο εκεινους που πιστεουν πως την εξουσια σε αυτον τον τοπο δεν την εχει η δύναμη των πολιτών, αλλά οι μεγάλες εταιρίες οι πολυεθνικές, με όργανα πολιτικούς, πληρώνοντάς τους για να εκτελούν τις δικές τους αποφασεις.

Θελω να ευχαριστησω τους συνηγόρους μου που ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή τη διάρκεια να ευχαριστησω τους πολίτες και τις οργανώσεις της Χαλκδιδικ΄ςη που μάχονται κατά της περιβαλλοντικής διάλυσηςη της περιοχής τους έχοντας απέναντί τους μια εταιρία που αποφάσισε να πληρώνει τον δήμαρχο και σημερινό μηνυτή τον κ. Πάχτα, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αλλοιώσει τη δική τους άποψη. Να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες της Θεσσαλονίκης…και η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του προεδρου νομίζω ότι έκλεισαν καταρχήν αυτή την υπόθεση και άνοιξαν μια άλλη υπόθεση. Την υπόθεση της απαίτησης άμεσου ελέγχου των χρημάτων ’άσπρων’ ή πιθανώς και ’μαύρων’, που έχουν δοθεί από την Ελληνικός Χρυσός επισήμως ή ανεπισημώς, μεσω τοπικής αυτοδιοιίκησης ή αλλων διαφημίσεων…

Ως δημαρχος ο κ. Πάχτας, απο αυτα που ξεραμε μεχρι τωρα, εισέπραξε επισήμως 11 εκατομμύρια 600 χιλιαδες από την Ελληνικός Χρυσος. Γινεται ερευνα απο τη σημερινη διοικηση του δημου και πιστευω, από τη Δικαιοσυνη, αργοτερα να δουμε αυτα τα χρήματα που πηγαν.

“Θέλουμε λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία”

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχειρεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το σκοπιανό και το θέμα του ονόματος, ενώ υπογραμμίζει ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί λύση με τον όρο “Μακεδονία”:

“Oυτε Βόρεια, ούτε νότια ούτε δυτική μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλης. Eιναι η σειρά της FYROM, των Σκοπίων, να κανουν τις συνταγματικές αλλαγες. Θέλουμε λυση χωρις την παράδοση του όρου ’Μακεδονία’. Η προυπόθεση για την αλλαγη του Συντάγματος ειναι προυπόθεση που έβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς. Ας δουμε λοιπόν τι βήματα θα γίνουν από την άλλη πλευρά.

“Επιζητούμε χάραξη εθνικής γραμμής στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών”

Αναφερόμενος στην υπόθεση των “δύο Ελλήνων ομήρων στρατιωτικών”, ο κύριος Καμμένος είπε ότι “ειναι μια υπόθεση για την οποία εγώ δεν κάνω δηλώσεις, από την αρχή, διότι θεωρώ πως την υπόθεση αυτή θα πρέπει υπεύθυνα να την χειριστούμε και το υπουργείο Εθνικής αμύνης από τη δική του πλευρά και το υπουργεί εξωτερικών από τη δική του πλευρά. Αυτο που επιζητούμε ειναι μια κοινή εθνική γραμμή. Έχουμε δυο παλικάρια, τα οποία βρισκονται κρατούμενοι σε φυλακες υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία και δυο παλικάρια που ανήκουν στον ελληνικό στρατό, αλλά παράλληλα εκείνη την ώρα που έκαναν την περιπολία τους, έκαναν και περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η Ευρωπαική Ένωση, ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί ήταν εκείνοι που εκτελουσαν την απόφαση των υπουργών άμυνας της ΕΕ και την απόφαση Κορυφής για την διαφυλάξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Και βεβαιως είναι και το ΝΑΤΟ, που δεν μπορει να αποφευγει να παρει θεση. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό πως θα κανουμε τα παντα προκειμενου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθουν το συνομοτερο δυνατο. Και θελω να σας διαβεβαιωσω ακομα, ότι περαν των σεναρίων τα οποία γράφονται, η δικη μας προσπάθεια θα είναι για την χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά που δεν ειναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε μια τέτοια υπόθεση, η οποία έχει να κανει με δυο Έλληνες που αυτη τη στιγμή βρισκονται χωρις να εχουν προσβαση στο φυσικο τους δικαστή, κρατουμενοι σε φυλακες υψιστης ασφαλείας”.

“Την τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ την έκανε η ΝΔ”

Ερωτηθείς για το θέμα Σαββίδη, ο κύριος Καμμένος ανέφερε:

“Άκουγα την κυρία Μπακογιάννη, την υπερασπίστρια του κ. Χριστοφορακου, που έχει αναμειχθεί σε όποια υποθεση υπαρχει οφ σορ…Μιλανε για τον Σαββίδη, αλλά θα θυμίσω ότι την πρωτη τροπολογια για τη ΣΕΚΑΠ και την παρακληση να αγορασει την ΣΕΚΑΠ, την έκανε η ΝΔ. Δεν μπορουμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική, είτε να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Ας αφήσουμε την πολιτικη στα δικα της ορια και το ποδοσφαιρο στα δικα του ορια.”

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου