ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει παρά τα δις ισόβια ο λέκτορας: Αυθαίρετη και άδικη απόφαση. Δεν υπάρχουν στοιχεία

επιμένει-παρά-τα-δις-ισόβια-ο-λέκτορας-81070

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον λέκτορα του ΑΠΘ για τη δολοφονία με αρσενικό της 37χρονης γυναίκας του και της 85χρονης γιαγιάς της.

Μέσα από τις φυλακές Διαβατών ο 46χρονος λέκτορας άσκησε σκληρή κριτική στο δικαστήριο για την καταδικαστική απόφαση.

«Άδικη η απόφαση – Κανένα αποδεικτικό στοιχείο»

Μιλώντας στον Alpha o λέκτορας ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη και άδικη απόφαση η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

«Δεν απεδείχθη κίνητρο. Δεν απεδείχθη τρόπος με τον οποίο φέρομαι ότι δηλητηρίασα τη γιαγιά και τη γυναίκα μου. Δεν με είδε κανείς σε δημόσιο χώρο και σε δωμάτιο νοσοκομείου να κάνω το παραμικρό» είπε από τη φυλακή ο καταδικασθείς.

«Οι δύο τοξικολόγοι τις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε η απόφαση κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Ζητώ από τον αρμόδιο επιθεωρητή δικαστικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης να δώσει εντολή για άμεση καταγραφή των πρακτικών της δίκης ούτως ώστε διαβάζοντάς τα να προβεί σε καταλογισμό ευθυνών» πρόσθεσε ο λέκτορας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha και τι δήλωσε ο πρώην λέκτορας του ΑΠΘ

Χωρίς ελαφρυντικά…

Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη, έπειτα από 8ωρη διάσκεψη τακτικών δικαστών και ενόρκων, ενώ ήταν ομόφωνη ως προς την ενοχή και τη μη χορήγηση ελαφρυντικών.

Ο 46χρονος πανεπιστημιακός, ο οποίος από την αρχή αρνείτο οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, έδειξε να εκπλήσσεται με την απόφαση του δικαστηρίου. Μονολογώντας αναρωτιόταν «χωρίς αποδείξεις…; σε ποια χώρα ζούμε;».

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013 μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου