ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μεγάλο κύκλωμα που έκανε λαθρανασκαφές και στην Καρδίτσα

στα-χέρια-της-ελ-ασ-μεγάλο-κύκλωμα-που-85283

Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που έκανε η αστυνομία σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 14 έως 64 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας, 41 και 47 ετών. Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη πέντε άνδρες, ηλικίας από 43 έως 67 ετών, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 58 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τα μέλη της σπείρας είχαν κάνει, από τον Ιούλιο του 2017, έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οκτώ λαθρανασκαφές και μία παράνομη αρχαιολογική έρευνα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν σε σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, αλλά και σε εξωτερικούς υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων, τρεις βυζαντινές εικόνες, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, των οποίων ερευνάται και δύο ζυγαριές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου