ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβαν από σχολεία, ναούς και οχήματα και τα πουλούσαν

έκλεβαν-από-σχολεία-ναούς-και-οχήματα-86594

Πιο ήρεμα συνελήφθησαν οι δράστες των 12 κλοπών που είχαν αναστατώσει το Διδυμότειχο, από τους… κλεπταποδόχους στους οποίους πούλησαν δυο μπαταρίες και ένα μπουκάλι οινοπνευματώδους ποτού! Ο ένας από αυτούς αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών της Ασφάλειας να του βάλουν χειροπέδες.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι από τις 22 Φεβρουαρίου δυο Έλληνες ηλικίας 18 και 19 χρόνων είχαν διαρρήξει δύο επιχειρήσεις, δύο σχολεία, το πνευματικό κέντρο μιας εκκλησίας, ένα παρεκκλήσι, ένα σπίτι από τα οποία είχαν αρπάξει 625 ευρώ, πλήθος προϊόντων καπνού, ένα tablet, ένα κινητό, μια ηλεκτρονική συσκευή, δυο ηλεκτρικά εργαλεία, τρόφιμα και ποτά. Ακόμη, είχαν λεηλατήσει τρία φορτηγά και δύο μηχανήματα έργων από τα οποία ξήλωσαν τέσσερις μπαταρίες και «ρούφηξαν» 500 λίτρα πετρέλαιο, προκαλώντας σε όλα φθορές.

Τις δύο από τις μπαταρίες τις πούλησαν σε έναν 54χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην επιχείρησή του όπως και ο 28χρονος που αγόρασε την φιάλη αλκοολούχου ποτού, παρά την αντίσταση που προέβαλε. Στα σπίτια των δύο δραστών βρέθηκαν δυο διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος από τα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, μαζί με τους άλλους δυο που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αντίσταση κατά περίπτωση.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου