ΕΛΛΑΔΑ

Αφρικανική σκόνη κάλυψε Αθήνα και Κρήτη

αφρικανική-σκόνη-κάλυψε-αθήνα-και-κρή-96992
Σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης πραγματοποιείται στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας με τις υψηλότερες τιμές συγκέντρωσης να καταγράφονται στην Κρήτη. Ως αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης παρατηρείται σημαντική μείωση της καθαρότητας της ατμόσφαιρας ενώ περιορίζεται και η οριζόντια ορατότητα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης αναμένεται να συνεχισθεί με σημαντικά αυξημένες τιμές συγκέντρωσης έως και τη Δευτέρα το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υποχωρήσει έως και την Τετάρτη με μικρότερες συγκεντρώσεις.

Η μεταφορά αυτή ευνοείται από τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες με τη διατήρηση της Νότιας τάσης των ανέμων ενώ και μία θερμή εισβολή από τα Νότια ευνοεί παράλληλα και την επικράτηση υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στους 22 έως 24 °C αν και κατά τόπους, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, θα σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές.

Αλλαγή σε αυτή την τάση αναμένεται από την Πέμπτη με την ενίσχυση του Δυτικού ρεύματος που σηματοδοτεί την παύση μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης καθώς και την υποχώρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου