ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης μετά από μήνυση του Αντώνη Σαμαρά

συνελήφθη-ο-κώστας-βαξεβάνης-μετά-από-104229

Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 16 Απριλίου.

Αποχωρώντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Βαξεβάνης είπε προς τους δημοσιογράφους «καλή τύχη στον κ. Σαμαρά έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες κατηγορίες».

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος βρισκόταν από τα πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς εκδικαζόταν υπόθεσή του, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κρίθηκε αθώος για την εν λόγω υπόθεση, ωστόσο, μετά την έξοδό του από το Δικαστήριο συνελήφθη, αφού ο Αντώνης Σαμαράς χθες το απόγευμα ζήτησε τη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και προσήχθη στο ΑΤ Αμπελοκήπων. Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο Κώστας Βαξεβάνης μεταφέρθηκε στη Σήμανση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων.

Η μήνυση του Α. Σαμαρά έγινε για την παρακάτω ανάρτηση του Κ. Βαξεβάνη στο twitter:

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου