ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία – Στο πόδι για τον Σπερχειό

χιόνια-σε-φθιώτιδα-και-ευρυτανία-στο-106040

Χιόνισε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία.

Μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής η κυκλοφορία από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι τη σήραγγα, γινόταν με αλυσίδες, ωστόσο ο δρόμος καθαρίστηκε και η κυκλοφορία πλέον γίνεται κανονικά.

Χωρίς αλυσίδες και η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό στο Βελούχι, ωστόσο οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, καλό θα είναι να έχουν μαι τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνι έπεσε χθες βράδυ και μέσα στο Καρπενήσι, όμως η πρωινή βροχούλα το “πήρε”, όπως μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Στο πόδι για τον Σπερχειό

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στη Φθιώτιδα για τον Σπερχειό που για μια ακόμη φορά έχει “θυμώσει” μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας.

Ενδεικτικά η γέφυρα στο Καστρί έκλεισε για μία ακόμη φορά αφού το ποτάμι έγλειψε και πάλι τα όρια του αγροτικού δρόμου. Το ποτάμι παρουσιάζεται φουσκωμένο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πιο ψηλά η «τροφοδοσία» του από νερό ήταν πιο περιορισμένη, συνέπεια της χιονόπτωσης στον Τυμφρηστό και στα Βαρδούσια.

Απέναντι στα φυσικά φαινόμενα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς θα παραμείνει σε επιφυλακή και για τα επόμενα 24ωρα, παρά την προσωρινή ύφεση των φαινομένων. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ως προς τα φαινόμενα μέχρι την Κυριακή, ενώ από Δευτέρα αναμένεται και νέα επιδείνωση με περισσότερα χιόνια από χαμηλότερα υψόμετρα.

Αναφορικά με τα συνεχή προβλήματα με τον ποταμό, οφείλονται στην μη ολοκλήρωση των τριών εργολαβιών κοντά στη θάλασσα, στις Κομποτάδες και στις Μεξιάτες που αφορούν τον καθαρισμό και διάνοιξή του εκεί όπου ανακόπτεται η φυσική του ροή, έργα που καθυστερούν στις απαραίτητες άδειες από τις δασικές υπηρεσίες.

Ξανά προβλήματα στο Σταυρό

Για δύο περίπου ώρες μηχάνημα της Περιφέρειας, προσπαθούσε να καθαρίσει το οδόστρωμα στην περιοχή του Σταυρού πριν την αερογέφυρα, όπου ξανά ο λόφος βρέθηκε μέσα στον δρόμο.

Χρειάστηκε και η βοήθεια της Πυροσβεστικής για να πλύνει το οδόστρωμα ώστε να μην είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Είναι η 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες που παρουσιάζεται τόσο έντονη κατάπτωση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν να βελτιωθεί ο καιρός ώστε να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής τοιχίου συγκράτησης των χωμάτων.

Πηγή: lamiareport

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου