ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε η δεύτερη γενιά της διαβόητης «Καμόρας των Ρομά»

πώς-δρούσε-η-δεύτερη-γενιά-της-διαβόητ-106437

Η… 2η γενιά της «Καμόρας των Ρομά», που συνέχιζε την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη δράση της… μητρικής ομάδας, εξαρθρώθηκε από τα Τμήματα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και Αμαρουσίου. Ένας 27χρονος που ήταν περιφερειακό μέλος στην πρώτη μεγάλη συμμορία, στην οποία συμμετείχε και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγλούπας, ανέλαβε τα… αρχηγικά ηνία στην νέα εκδοχή της. Ο νυν αρχηγός είχε συλληφθεί τότε αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στελέχη της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης, επτά Ρομά, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, η συμμορία φέρεται να έχει διαπράξει 31 κλοπές από οικίες, δύο ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο. Και οι επτά συλληφθέντες ζούσαν σε πολυτελής βίλες και κινούνταν με ακριβά αυτοκίνητα, είχαν διακριτούς ρόλους και ξεκίνησαν την δράση τους το τελευταίο εξάμηνο, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής και κυρίως στις περιοχές των Θρακομακεδόνων, Μενιδίου, και Άνω Λιοσίων.

Όλα τα μέλη είχαν φυσική παρουσία στην διάπραξη των κλοπών και ληστειών, αλλάζοντας κάθε φορά την σύνθεσή της «ομάδας κρούσης», ενώ οι υπόλοιποι είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων. Η… Καμόρα είχε ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες, ως στόχους.

Τέχνασμα: Χάσαμε τον σκύλο

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συγκεκριμένα τεχνάσματα προκειμένου να εισβάλλουν στους στόχους τους:

– Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία. Αν τα θύματα δεν ήταν του «χεριού» τους τότε επικαλούνταν πως «έχασαν τον σκύλο τους», «έκαναν λάθος διεύθυνση», «λάθος κουδούνι» ή «χάθηκαν».

– Σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι.

– Οι «ομάδες κρούσης» προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

«Έκλεβαν πινακίδες πριν χτυπήσουν»

Οι δράστες φορούσαν όλοι τους κουκούλες κατά την διάρκεια των εισβολών. Για τις μετακινήσεις τους είχαν οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης. Έκλεβαν πινακίδες λίγο πριν τις ληστείες, από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν, και τις τοποθετούσαν στα οχήματα, για να μην δηλωθεί κλοπή τους πριν την διάπραξή, τις οποίες αφαιρούσαν αμέσως μετά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 19.860 ευρώ,

(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 21 χρυσές λίρες και δύο φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα, 27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, δύο κυνηγητικά όπλα, πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος μετά την άσκηση διώξεων τους παρέπεμψε σε Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου