ΕΛΛΑΔΑ

Οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας: Το μυστήριο με τα 2 πορίσματα

οι-ευθύνες-για-τον-θάνατο-της-4χρονης-με-108625

Η ιστορία έχει ως εξής, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη στη Βουλή μετά την κατάθεση των σχετικών εγγράφων από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης το 2016, σε εγχείρηση για αμυγδαλές από επιπλοκές στο χειρουργείο, διατάχθηκε έρευνα για τις ευθύνες του θανάτου από το σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) -σημειωτέων ότι ο φορέας αυτός υπάγεται στις αποκλειστικές αρμοδιότητες του Παύλου Πολάκη.

Μετά από μερικούς μήνες το 2017 η ερευνήτρια του ΣΕΥΥΠ κυρία Αδαμοπούλου έστειλε προς δημοσίευση πόρισμα στο οποίο καταλογίζονταν ευθύνες για βαριά αμέλεια και σοβαρό ιατρικό λάθος στην πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κυρία Νεκταρία Πολάκη. Το πόρισμα απεστάλη στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοικήσεως κα Παπασπύρου (την κατά δήλωσή της 2η μάνα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου).

Η κα Παπασπύρου απέρριψε το πόρισμα για τυπικούς λόγους ασκώντας έφεση στη νοσηλεύτρια, βοηθό της κυρίας Πολάκη, η οποία και είχε αθωωθεί καθώς εκτελούσε εντολές.

Η κα Αδαμοπούλου πιεζόμενη(;) εξέδωσε με την ίδια εντολή ελέγχου, δηλαδή χωρίς νέα έρευνα, νέα εκδοχή του πορίσματος όπου μειώνονται οι ευθύνες της κυρίας Νεκταρίας Πολάκη.

Μέχρι σήμερα ούτε αυτό το 2ο πόρισμα, το οποίο επίσης καταλογίζει βαριά ιατρική αμέλεια στη συγγενή του αναπληρωτή υπουργού, έχει δημοσιευθεί.

Συνεπώς τα βασικά ερωτήματα είναι:
1ο «είναι δυνατόν όλη αυτή η καθυστέρηση και όλη αυτή η συγκάλυψη να γίνεται εν αγνοία του εποπτεύοντος υπουργού Παύλου Πολάκη, τη στιγμή που αναφέρεται σε Α΄ βαθμό συγγενή του.
2ο Δεν πρέπει να ερωτηθεί η επιθεωρήτρια κυρία Αδαμοπούλου που εξέδωσε 2 διαφορετικές εκδοχές του πορίσματος για τα ίδια περιστατικά, αν πιέστηκε και από ποιον για να μειώσει τις ευθύνες της συγγενούς του Παύλου Πολάκη;
3οΕίναι δυνατό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να παρακολουθεί αδιάφορος τη συγκάλυψη των αιτιών θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού;

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου