ΕΛΛΑΔΑ

Ντου κατά των πλειστηριασμών: «Έκλεισαν» τους διαδηλωτές μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος

ντου-κατά-των-πλειστηριασμών-έκλεισ-111279

Με εισβολή σε τράπεζες από μέλη της πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών έγινε σήμερα η επίσημη πλέον αρχή της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτήν την ώρα 20 άτομα που πραγματοποίησαν «περιοδεία» διαμαρτυρίας σε τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, φαίνεται ότι τα βρήκαν σκούρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με την είσοδό τους οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα, ενώ έξω από το κτίριο έσπευσαν δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.

«Μπούκαραν» σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 11 περίπου τα 20 μέλη των συλλογικοτήτων εισέβαλαν σε υποκατάστημα της «Eurobank» στην πλατεία Κοραη και αφού σήκωσαν πανό στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και έφυγαν.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτούργησαν λίγα λεπτά αργότερα στα υποκαταστήματα της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και ύψωσαν πανό και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.

Να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί, αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου