ΕΛΛΑΔΑ

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Novartis

σε-υψηλούς-τόνους-η-αντιπαράθεση-στη-β-111422

Εκτός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος βαίνει η συζήτηση για τη ΝΟVARTIS στη Βουλή

Η διαδικασία «άνοιξε» λίγο μετά τις εννέα το πρωί και όπως ανήγγειλε η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, μεταφέροντας στην Ολομέλεια την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η ψηφοφορία να ξεκινήσει στις δέκα το βράδυ.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα «τραβήξει» πολύ μακριά και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χάλασαν και τα μικρόφωνα

Ήδη τα διαδικαστικά ζητήματα αναφορικά με τον αριθμό των καλπών έχουν φάει περί την μιάμιση ώρα, ενώ προέκυψε και τεχνικό ζήτημα με τα μικρόφωνα να μένουν βουβά, εκτός από εκείνο της κυρίας Χριστοδουλοπούλου.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν πήγε να πάρει το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Το μικρόφωνο του δεν λειτούργησε, εκείνος ανέβηκε στο βήμα αλλά και το κεντρικό μικρόφωνο έμεινε σιωπηλό. Κατόπιν τούτων η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε την συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε μερικά λεπτά αργότερα.

Η πρωινή αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση με το καλημέρα για τον αριθμό των καλπών στη ψηφοφορία στη Βουλή για την NOVARTIS.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για μεθοδεύσεις από την πλευρά τη κυβέρνησης και καταλόγισε στο Μαξίμου ότι «η προσπάθεια να σπιλωθούν υπολήψεις δια των δέκα καλπών είναι απολύτως απαράδεκτη».

«Πουθενά στο κείμενο της πρότασης είτε στο σύνολο της δεν υπάρχει εξειδίκευση κατά πρόσωπο. Υπάρχει αντίθετα αναφορά σε έντεκα πρόσωπα» εξήγησε ο κ. Δένδιας αναφέροντας και το όνομα του Παναγιώτη Κουρουπλή Και συνέχισε «η απόφαση για τις δέκα κάλπες είναι απολύτως λανθασμένη. Αγγίζει τα όρια προσωπικής συκοφάντησης κατά των δέκα. Η σημερινή διαδικασία είναι θλιβερή και θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση σ αυτό» προειδοποίησε.

Υπογράμμισε δε ότι στην περίπτωση που στηθεί μια κάλπη η ΝΔ θα ψηφίσει θετικά.

Τον λόγο πήρε και ο Γιάννης Κουτσούκος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι χαμένη μέσα στις αντιφάσεις της καθώς από την μια πλευρά η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει ότι τα αδικήματα που περιγράφονται έχουν ήδη παραγραφεί, ενώ την ίδια στιγμή οι δέκα κάλπες καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση θέλει να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος με στόχο να σπιλώσει υπολήψεις.

Ο κ. Κουτσούκος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να στηθούν δώδεκα κάλπες και όχι ένδεκα όπως είχε προτείνει ο Νίκος Δένδιας καθώς έβαλε εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουπλή και τον Ανδρέα Ξανθό που ανήκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Πείτε μας τι θέλετε να κάνετε; Μια κανονική επιτροπή ή μια διαδικασία ξέπλυμα και τηγάνι» κατέληξε.

Απαντώντας από την πλευρά της συμπολίτευσης ο Νίκος Δένδιας αντέτεινε ότι η απόφαση για δέκα κάλπες διασφαλίζει την μυστικότητα της διαδικασίας. Στη συζήτηση παρενέβη και η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία
υποστήριξε ότι τα αδικήματα των «δέκα» αναφέρονται αναλυτικά στην πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου