ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα που μετέφερε τα κλοπιμαία σε… μαξιλαροθήκες ρήμαξε 26 σπίτια

σπείρα-που-μετέφερε-τα-κλοπιμαία-σε-μ-125812

Τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας χτυπούσε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μια τριμελής συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, ένας από τους οποίους είχε ήδη στην πλάτη τρεις καταδίκες για κλοπές και συνελήφθη. Στο διάστημα της δράσης τους διέπραξαν τουλάχιστον 26 διαρρήξεις σε σπίτια και ένα κατάστημα και μετέφεραν τα κλοπιμαία σε… μαξιλαροθήκες.

Ο 41χρονος φυγόποινος που βρισκόταν παράνομα στην χώρα εντοπίστηκε στο Ρίο από αστυνομικούς της Πύργου και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για κλοπές με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών. Έτσι, οδηγήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται, αλλά γνωστά είναι τα στοιχεία μόνο ενός 44χρονου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 26 διαρρήξεις στις περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα πέντε στη Σκαφιδιά, από τέσσερις στο Λεβεντοχώρι και τον Άγιο Ηλία, τρεις στα Λασταίικα, από δυο στη Μυρτιά, το Κορακοχώρι και τα Κακαλέικα και από μια στα Γρανιτσαϊικα, στα Βυτιναϊικα, τα Καβασιλάκια και το Σκουροχώρι. Οι κακοποιοί άρπαζαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές με μικρό όγκο! Σε δυο περιπτώσεις έκλεψαν και τα οχήματα των θυμάτων, τα οποία εγκατέλειψαν στην Ροδινή και τον Άγιο Βασίλειο Πατρών.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου