ΕΛΛΑΔΑ

Κατέθεσαν οι γονείς των κατηγορουμένων στη δίκη για την αποκαλούμενη «δολοφονία του Facebook»

κατέθεσαν-οι-γονείς-των-κατηγορουμέν-142417

Με τους γονείς των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, να ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η δίκη για την αποκαλούμενη «δολοφονία του Facebook».

Κανένας, ωστόσο, από τους μάρτυρες δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα ποιος από τους κατηγορούμενους ευθύνεται για το τραγικό τέλος του νεαρού άνδρα που βρέθηκε νεκρός, ημίγυμνος, φιμωμένος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι του,στη Δάφνη.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του θύματος η οποία σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Οι συγγενείς των κατηγορουμένων Γεώργιου Μάρκου και Δημήτρη Θεοδώρου, που είναι ξαδέλφια, «έδειξαν» ως υπεύθυνο για το έγκλημα τον συγκατηγορούμενο τους Κων. Αραπάκη.

«Να βγει η αλήθεια. Θέλουμε να μάθουμε ποιος σκότωσε και αν το έκανε ο γιος μου να πεθάνει μέσα στη φυλακή» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο πατέρας του κατηγορούμενου Δημήτρη Θεοδώρου επιμένοντας ότι το παιδί του του εξομολογήθηκε πως «δεν ακούμπησε» το θύμα.

«Ο Αραπάκης τον σκότωσε, του έκανε κεφαλοκλείδωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας συμπληρώνοντας «Να βγει η αλήθεια του Θεού».

Πρόεδρος : Πώς να βγει η αλήθεια, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον; Αφήστε το Θεό μόνο εκείνοι ξέρουν .
Μάρτυρας: Εμένα ο γιος μου,μου είπε πως τον σκότωσε ο Αραπάκης
Πρόεδρος : Φορούσαν γάντια ήταν οργανωμένοι.
Μάρτυρας : Την αλήθεια του Θεού…Πήγαν να κλέψουν όχι να σκοτώσουν.
Πρόεδρος : Αυτή είναι η αλήθεια του παιδιού σας, όχι του Θεού.

«Μου είπε μόνο ότι έψαξε για να βρει τα χρήματα και ότι δεν άγγιξε το θύμα. Παρασύρθηκε…» κατέθεσε και η μητέρα του κατηγορούμενου Δημήτρη Θεοδώρου.

Όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του κατηγορούμενου Γ. Μάρκου δεν κατάφερε να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο γιος της «δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα». «Αυτοί και ο Θεός ξέρουν τι έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο πατριός του κατηγορούμενου Κων. Αραπάκη διατύπωσε την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν «αυτή τη δουλειά». «Πιστεύω ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός» τόνισε αλλά δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η σύζυγος του Δ. Θεοδώρου ακολουθώντας την ίδια γραμμή με τον πεθερό της υποστήριξε πως όλα δείχνουν ότι δολοφόνησε τον 30χρονο ενεχυροδανειστή ο συγκατηγορούμενος του άνδρα της. «Ο σύζυγός μου μέσα από τη φυλακή μου είπε τα πάντα. Μου είπε ότι δεν τον ακούμπησε τον άνθρωπο, ότι πήγανε να κλέψουνε», ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε : «Οι άλλοι του είπαν που πήγαιναν όταν πια ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο σύζυγος μου μπήκε στο διαμέρισμα και αμέσως κατέβηκε κάτω με τα λεφτά. Οι άλλοι δυο έμειναν στο διαμέρισμα. Η Σταματάκη περίμενε κάτω. Ο σύζυγος μου, μου είπε , ότι πήγε να βγάλει την ταινία από το στόμα του ανθρώπου αλλά δεν τον άφησε ο Αραπάκης».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας εξομολόγος της 27χρονης Α. Σταματάκη, γνωστή και ως «γυναίκα αράχνη», η οποία εμφανίζεται να έπαιξε το ρόλο του δολώματος στην υπόθεση καθώς φέρεται να «ψάρεψε» τον 30χρονο μέσω Facebook, πείθοντας τον να έρθει σε επαφή μαζί της με το πρόσχημα ότι ήθελε να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του.

«Έκανε το λάθος και πήγε για να κλέψουν αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία» κατέθεσε ο ιερέας υπογραμμίζοντας πως η κατηγορούμενη «έχει περάσει πολλά …η ίδια έχει μετανιώσει πικρά …».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό η 27χρονη κρίθηκε ένοχη με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη, ο καθένας.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου