ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή απόλυση καθηγητή Πανεπιστημίου για… συναυλία του Χατζηγιάννη

προσωρινή-απόλυση-καθηγητή-πανεπιστ-147118

Προσωρινή απόλυση ενός μήνα σε επίκουρο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέβαλε το πειθαρχικό συμβούλιο του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Το πειθαρχικό συμβούλιο υπό την προεδρία της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, έκρινε ότι δεσμεύεται από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο εγκαλούμενος κηρύχθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως επτά μηνών για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία για την εμπλοκή του στη διοργάνωση συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη πριν από δέκα χρόνια. Η απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη μετά την απόρριψη από τον Αρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης, που είχε ασκήσει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τις Σέρρες .

Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο επίκουρος καθηγητής με την ιδιότητά του ως προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σερρών” προχώρησε στην παραχώρηση του γηπέδου της πόλης για την εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησε και υπέγραψε να λάβει η δημοτική επιχείρηση ως αμοιβή για την συγκεκριμένη παραχώρηση ποσό ίσο με το 7% επί των πωλήσεων των εισιτηρίων και όχι 15% έως 25%, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία. Δεδομένου ότι διατέθηκαν 5.964 εισιτήρια, αξίας 20 ευρώ το ένα, και εισπράχθηκαν 119.280 ευρώ, το ποσό που θα έπρεπε να εισπράξει ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σερρών με βάση το νόμιμο ποσοστό του 15% ανέρχονταν σε 16.414,68 ευρώ και όχι σε 7.660,17 ευρώ, που τελικά εισέπραξε.

“Ο εν λόγω εγκαλούμενος γνώριζε ότι με την ενέργεια του αυτή επέρχεται ελάττωση της περιουσίας του εκπροσωπούμενου από αυτόν παραπάνω Ν.Π.Δ.Δ., πλην όμως υπέγραψε το άνω συμφωνητικό με ποσοστό αμοιβής 7% για να ωφεληθεί η διοργανώτρια της συναυλίας επιχείρηση κατά το αντίστοιχο μη εισπραχθέν ποσοστό του 8% επί των εισιτηρίων. Τα παραπάνω αποτελούν και παραδοχές της υπ’ αριθ. …/2013 αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο εγκαλούμενος κηρύχθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως επτά μηνών”, αναφέρεται στην απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου