ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η δίκη της δολοφονίας του 68χρονου γυμναστή και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής

σε-εξέλιξη-η-δίκη-της-δολοφονίας-του-68χ-148340

Οι συχνές προστριβές μεταξύ δράστη και θύματος άλλοτε για τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του γυμναστηρίου και άλλοτε για τα θέματα της πολιτικής δεν άργησαν να «διαρρήξουν» την αρχική φιλία μεταξύ τους και να οπλίσουν το χέρι του 60χρονου συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Μπέλλου πυροβολώντας εν ψυχρώ τον 68χρονο γυμναστή, Μάκη Μαρκόπουλο, στην Πανόρμου, τον Οκτώβριο του 2016.

Αυτόπτες μάρτυρες στη σκηνή του φόνου, περιέγραψαν, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τους διαπληκτισμούς που είχε ο κατηγορούμενος με το θύμα το οποίο μάλιστα του ζήτησε να σταματήσει να πηγαίνει στο γυμναστήριό του γιατί «ενοχλούσε» τους πελάτες. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που παραπονούνταν οι γυναίκες οι οποίες πήγαιναν στο γυμναστήριο ότι ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, με άσεμνες χειρονομίες ή και εκφράσεις.

«Φόβο και τρόμο» χαρακτήρισε μία αυτόπτης μάρτυρας τον κατηγορούμενο ο οποίος, όπως είπε ήταν ερειστικός. Την ημέρα του φόνου, η μάρτυρας θυμάται πως για άλλη μία φορά, δράστης και θύμα είχαν καυγαδίσει.

«Εκείνη την ημέρα πήγαινα στο γυμναστήριο και άκουσα φωνές. Άκουσα τον κ. Μπέλο να φωνάζει: ‘’ έλα να δεις πως καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους οι άνδρες’’. Το θύμα εκείνη τη στιγμή διέσχιζε το δρόμο και πήγαινε προς τον κ. Μπέλο. Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε κι έφυγε σα να μη συνέβη τίποτα.

Αμέσως μετά το περιστατικό έφυγα κατευθείαν. Φοβήθηκα. Τι να έκανα; Να μείνω να με καθαρίσει κι εμένα;»

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα από το θύμα αν και η υπεράσπιση αμφισβήτησε έντονα τη μαρτυρία της λέγοντας ότι ψεύδεται και ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με άλλους αυτόπτες μάρτυρες.

Περί χρημάτων για «προστασία» μίλησε, στην κατάθεσή του και ο αδελφός του θύματος ο οποίος αναφέρθηκε στην «εγκληματική και παραβατική» προσωπικότητα του πολιτευτή της Χρυσής Αυγής.

“Ο αδελφός μου , μου είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου εν είδη προστασίας γιατί γνώριζε αστυνομικούς . Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους. Ό, τι τον εμπόδιζε, το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε, το έκοβε…Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε , τζάμπα έπινε καφέ …”.κατέθεσε ο αδελφός του θύματος και πρόσθεσε πως και στο παρελθόν ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε απειλήσει τον άτυχο γυμναστή πως θα του κάψει το σπίτι και το αυτοκίνητο. «Ζήλευε τον αδελφό μου. Είχε προμελετήσει το έγκλημα” είπε.

Ένας από τους γείτονες πάντως, έδωσε διαφορετική εκδοχή για όσα συνέβησαν λέγοντας πως το θύμα ” είχε κάνει μαρτύριο τη ζωή ” του κατηγορούμενου καθώς τον έβριζε αισχρά . ” Αν ο Μάκης εκείνο το απόγευμα δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο δεν θα γινόταν τίποτα ” είπε ο μάρτυρας ο οποίος ισχυρίστηκε πως το θύμα ακολούθησε τον κατηγορούμενο κρατώντας ένα ξύλο .

Η υπεράσπιση πάντως αμφισβήτησε την αξιοπιστία κάποιων μαρτύρων ακόμη και για την παρουσία τους στο τόπο του εγκλήματος, με τον εισαγγελέα της έδρας να δηλώνει ότι θα μεταβεί ο ίδιος επί τόπου, προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου